Izvor: Alo.rs
13.06.2023 u 15:11
0

VANREDNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE PETRA PETKOVIĆ: „Komandant Kfora sutra kod predsednika Vučića“

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković održao je danas vanrednu konferenciju za medije

Na njoj je govorio o novom incidentu na severu Kosmeta, i najavio plan Srbije za očuvanje mira.

printscreen/Pink TV

Podsetimo, pripadnici tzv. specijalne jedinice kosovske policije uhapsili su danas u Severnoj Mitrovici još jednog Srbina, nakon čega su se oglasile sirene.

 „Ogroman broj ROSU policije bacali su suzavac na ljude koji su bili na ulicama u Severenoj Mitrovici i nišanili na slučajne prolaznike“, rekao je Petković.

„Kurtijeva policija služi samo da bi na severeu maltretirala narod“, dodao je Petković.

„Lune nema nikakav dosije, ono što ima su brojne medalje, a inače je trener bokserskog kluba. Nemaju nikakav dokaz da je Kriminalac, kao ni Nova.rs koja trvdi da je priveden organizator napada na Kfor“, rekao je.

 „Beograd i Srbija daće sve od sebe da sačuvamo mir, ali moram da kažem da se nalazimo u najtežoj situaciji do sada. Predsednik Vučić je više puta tokom dana razgovarao sa Lajčakom, ali i sa drugim stranim zvaničnicima“, istakao je Petković.

„Kurti na sve načine želi da isprovocira sukobe i rat. Mi ćemo učiniti sve, kao i do sada, da sačuvamo mir, ali niko ne zna šta je u Kurtijevoj glavi. Umesto da oslobodi ranije uhapšene Srbe, on hapsi još jednog Srbina. On sada dovlači nove snage, nova oklopna vozila, nove Rosu policajce koji na nišanu drže obične građane“.

Upitan da li ima podršku Kvinte, Petković odgovara:

„Danas je na Kurtijevoj konferenciji za medije nismo mogli da vidimo nikakav plan za deeskalaciju niti plan koji je poslao Kvinti. Hapšenje Luneta i držanje naroda na nišanu nije nikakav plan za deeskalaciju. Jutros je krenuo sa provokacijama, kada je svog lažnog ministra poslao da uđe u zgradu opštine Leposavić. To je i Kfor osudio“.

„Sutra u Beograd dolazi i komandant KFOR-a, sa kojim će razgovarati predsednik Vučić i general Mojsilović“, kazao je Petković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter