Izvor: Kurir
10.09.2024 u 12:56
0

VUČIĆ: „Izaći ćemo i sa dalekosežnim predlozima pred Narodnu Skupštinu“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kratko se obratio javnosti posle sastanka sa Miroslavom Lajčakom i američkim ambasadorom Kristoferom Hilom.

Glavna tema razgovora su brutalni napadi na Srbe na KiM, uključujući i premlaćivanje četvorice mladića u Kosovskoj Mitrovici.

IVICA DAČIĆ U KINI: Jačamo prijateljstvo dva naroda

– Kratko da kažem, u narednih 72 sata ćemo se obratiti javnosti, i govoriću o onome što Srbija zahteva zbog brutalnog napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, i šta je to što međunarodna zajednica nije ispunila, šta Srbija traži i šta će da učini. Izaći ćemo i sa dalekosežnim predlozima pred Narodnu Skupštinu – rekao je on.

Radićemo po tom pitanju sve što je moguće, istakao je predsednik, i dodao da je potpuno jasno da Kurti želi progon i uništenje srpskog naroda.

– Kada ljudi više ne mogu da rade ništa što bilo ko u savremenom svetu može, zahvaljujući ilegalnim i kriminalnim odlukama Kurtija, a da iz Evrope i Kvinte stižu samo reči osude, onda ma koliko su vam vezane ruke, morate da preduzimate radnje koje će da vode ili vraćanju određenih prava, što bi se reklo status quo ante, ili da kažete da niste u stanju da zaštitite svoj narod. A mi nemamo pravo da kažemo ovo drugo – istakao je Vučić.

 

Rekao je da je Srbija uvek za dijalog, i da je i sada spreman da razgovara sa Kurtijem, ali da Srbija neće dozvoliti pogrom nad svojim narodom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter