Izvor:
06.05.2018 u 19:25
0

VUČIĆ: Srbi i Hrvati moraće u budućnosti da imaju bolje odnose, želeo to neko ili ne!

Srbi i Hrvati su brojčano dva mala naroda, a žive na ogromnoj teritoriji koja je uglavnom prazna, zbog čega ne smeju sebi da priušte nikakve svađe niti sukobe, uveren je predsednik Aleksandar Vučić.

On je podsetio na svoje obećanje od pre sto dana da neće ništa lose reći o hrvatskim političarima, te da je prošlo tih sto dana i da nikoga nije uvredom kritikovao, ali je primetio da ne može jedino srpska strana biti kriva u međusobnim nesporazuma, jer su za svađu potrebne dve strane.

– Naš posao je da radimo na najboljim mogućim odnosima, mada to ranije nije uvek bio slučaj, ali to će biti obaveza svih srpskih predstavnika, bez obzira na to sto govore njihovi zvaničnici. Mi želimo najbolje moguće odnose, ne da bismo se nekome dodvoravali, već zato sto su odnosi Hrvatske i Srbije, Srba i Hrvata ključni za ceo region, za ceo Balkan – poručio je predsednik Srbije

Kako je primetio, najlakse je sticati poilitičke poene na mržnji prema Hrvatima, ali će u budućnosti odnosi, želeo to neko ili ne, morati da budu bolji.

– To su dva mala naroda, ogromna je teritorija na kojoj žive, ali je uglavnom prazna i tamo i ovde, i da bismo ostali i opstali moraćemo zajendo da se borimo u budućnosti. Suviše smo mali, da bismo mogli sebi da priuštimo svađe i sukobe, Bosnjaci su još manji, i te sukobe ne sme sebi niko da priušti, jer to bi bila sumanuta i neozbiljna politika – poručio je predsednik, te zaključio da jedino sto Srbija ne sme sebi da priušti jesu ratni sukobi.

Izvor: Tanjug
Foto: twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter