Izvor: TANJUG
30.08.2024 u 22:40
0

VUČIĆ U PRAGU SA URSULOM FON DER LAJEN I SVETSKIM ZVANIČNICIMA: Razgovaraju o ključnim globalnim izazovima

Razgovaraju o ključnim globalnim izazovima

PRAG – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je večeras da učešće Srbije na Globalnom bezbednosnom forumu „GLOBSEC 2024“ u Pragu ukazuje na predanost Srbije saradnji i doprinosu dijalogu u cilju stvaranja sigurnije i prosperitetnije budućnosti.

„Ove godine u Pragu posebno ćemo razmatrati teme poput globalne stabilnosti, energetske sigurnosti i tehnoloških inovacija. Učešće Srbije na ovom skupu ukazuje na našu predanost saradnji i doprinosu dijalogu u cilju stvaranja sigurnije i prosperitetnije budućnosti“, naveo je Vučić na instagram nalogu Budućnost Srbije AV.

Na nalogu je objavljena i fotografija sa gala večere u Praškom zamku povodom foruma „GLOBSEC 2024“, koji se održava 30. i 31. avgusta u Pragu, sa osnivačem predsednikom organizacije GLOBSEC Robertom Vasom i svetskim zvaničnicima sa kojim razgovara o ključnim globalnim izazovima uključujući pitanja bezbednosti, ekonomije i međunarodnih odnosa.

Sastanak sa svetskim liderima važan korak za jačanje međunarodnih veza Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da je sastanak sa svetskim liderima i predstavnicima najvažnijih međunarodnih organizacija tokom Foruma „GLOBSEC 2024“ još jedan važan korak u jačanju međunarodnih veza Srbije, kao i prilika za predstavljanje naših stavova i inicijativa u globalnom kontekstu.

„U ovim izazovnim vremenima sve su nam potrebnije ovakve platforme za dijalog, kako bismo ostali fokusirani na promovisanje mira, stabilnosti i bezbednosti za celu Evropu“, naveo je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Prag, gde će učestvovati na Globalnom bezbednosnom forumu „GLOBSEC 2024“, koji se održava 30. i 31. avgusta 2024. godine.

Predsednik Vučić će u subotu učestvovati i na panelu „Pridruživanje Zapadnog Balkana EU“. Tokom boravka u Pragu, predsednik Vučić imaće i odvojene susrete sa brojnim zvaničnicima.

Čestitka Ursuli fon der Lajen na nagradi na Forumu u Pragu

Predsednik Srbije čestitao je predsednici Evropske komisij Ursuli fon der Lajen na nagradi na ovogodišnjem Forumu „GLOBSEC 2024“ u Pragu.

„Čestitao sam Fon der Lajen na nagradi i izrazio nadu da ćemo nastaviti zajedničku borbu za napredak i ubrzanje evropskog puta Srbije, kao i da ćemo konkretizovati Evropski plan za ekonomski rast Zapadnog Balkana, na dobrobit svih građana regiona“, naveo je Vučić na Instagram profilu „buducnostsrbijeav“.

Predsednik Vučić stigao je danas u Prag, gde će učestvovati na Globalnom bezbednosnom forumu „GLOBSEC 2024“, koji se održava 30. i 31. avgusta 2024. godine.

On će sutra učestvovati i na panelu „Pridruživanje Zapadnog Balkana EU“. Tokom boravka u Pragu, predsednik Vučić imaće i odvojene susrete sa brojnim zvaničnicima.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar