Izvor:
08.06.2017 u 15:11
0

Vučić uveren: CARINSKA UNIJA DONELA BI SVIMA DOBRO!

Formiranje zajedničkog tržišta u regionu donelo bi dobro svim zemljama, složili su se danas u Beogradu predsednik Aleksandar Vučić i komesar za proširenje Johanes Han.

Na pres konfernciji nakon sastanka, oni su poručili da bi zajedničko tržište bila izuzetno dobra šansa za sve zemlje regiona, a reč je o tržištu od 20 miliona ljudi.

To bi značilo nova radna mesta, smanjenje troškova, brži protok roba i ljudi i mnogo više investitora u regionu, rekao je Vučić, a Han potvrdio da bi zajedničko tržište dodatno pojačalo privlačnost regiona.

"Ako bismo formirali jedinstveno tržište poreske stope bi bile jedinstvene, a to bi značilo dobit i za nas ali i za sve druge u regionu", rekao je Vučić,

Zbog toga će, kako je rekao, moliti prijatelje u regionu da o toj temi dalje razgovaramo, iako, kako je primetio, zna da nove ideje uvek naiđu na skepsu.

"Za nas nije važno čija je to ideja, važno je da o tome razgovaramo", rekao je Vučić.

Han je poručio da je to izuzetno dobra ideja, jer ovako fragmentirano tržište, kako je rekao, manje je privlačno za strance.

Zajedničko tržište bilo bi dobro za sve građane regiona, a to je i dobar put za dalje napore u procesu pridruživanja Uniji, poručio je Han.

Izovr:
Foto: Facebook/Julijana Damnjanovic, Twitter/SerbianPM

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter