Izvor: Tanjug
15.01.2020 u 13:14
0

PREMIJER CRNE GORE: Otvoreni smo za razgovor sa SPC

Premijer Duško Marković kaže da vlada ostaje otvorena za razgovor sa svim verskim zajednicama, uz ocenu da je Crna Gora odolela, kako kaže, neprimerenoj i agresivnoj medijskoj kampanji, čiji je cilj bio destabilizacija države.

On je, na konferenciji za novinare, povodom predstavljanja prioriteta šestomesečnog hrvatskog predsedavanja Savetom Evropske unije, ponovio da je Crna Gora usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti ispoštovala sve preporuke Venecijanske komisije. Marković je kazao da vlada ostaje otvorena za razgovor sa svim verskim zajednicama.

BRNABIĆ SAZVALA HITAN SASTANAK: Vlada se sastaje zbog zagađenja vazduha!

– Otvoreni smo za razgovore sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom o zaključenju temeljnog ugovora, kad god za to pokažu spremnost – rekao je Marković.

Govoreći o aktuelnoj situaciji, Marković je naveo da je Crna Gora odolela, kako kaže, neprimerenoj i agresivnoj medijskoj kampanji, čiji je cilj bio destabilizacija države.

LOLITA ZA JEDNU NOĆ ZARADILA 550 EVRA: A evo šta su radile Gospodarica i Robinja! (FOTO)

Na zvaničnom tviter nalogu crnogorske vade objavljeno da je Marković rekao da je zvanična Podgorica u proteklih par neđelja, uprkos velikom broju subverzivnih aktivnosti kojima je bila izložena, uspela da očuva bezbednost i osnovne vrednosti koje baštini crnogorsko društvo. Dodao je da očekuje da će opozicione partije pokazati zrelost i odgovornost prema biračima, kada je završena priča o izbornim zakonima.

Marković je, navodi se, rekao da su na ekonomskom planu efekti članstva u NATO-u već vidljivi u napretku na svim poljima. Dodao je da je naša zemlja na primeran i odgovaran način, kako i dolikuje članici NATO-a i državi koja je duboko u procesu evropske integracije, odolela neprimerenoj i agresivnoj medijskoj kampanji uz veliki broj dezinformacija i lažnih vesti – sa cilljem uznemiravanja javnosti i građana, i podsticanja nereda i nestabilnosti.

20 GODINA OD UBISTVA ARKANA: Trojica osuđenih, jedan od njih mrtav, nalogodavac nepoznat!

– Danas je Crna Gora jedna od najbrže rastućih ekonomija Evrope. Visoke stope ekonomskog rasta i značajna domaća i strana investiciona aktivnost dovele su do povećanja broja zaposlenih i smanjenja broja nezaposlenih u Crnoj Gori – rekao je Marković.

CECA U CRNOM NA ARKANOVOM GROBLJU: Dve decenije od ubistva Željka Ražnatovića!

Marković tvrdi i da je Crna Gora predmet hibridnog rata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter