Izvor: tanjug
16.11.2021 u 07:38
0

HRVATSKA: Kovid potvrde od danas postaju obavezne!

Kovid potvrde koje dokazuju da je osoba vakcinisana, ili je preležala kovid-19, ili je negativna na testu, od danas postaju obavezne za ulaz u javne i državne ustanove, čime vlast želi dodatno da zaštiti zdravlje gradana, podstakne ih na vakcinaciju i osigura dostupnost zdravstvenog sistema.

Prema odluci Nacionalnog štaba civilne zaštite, EU digitalnu potvrdu prilikom dolaska na posao moraće da pokažu svi koji su zaposleni u javnom sektoru kao i oni koji rade u lokalnim samoupravama.

PROČITAJTE JOŠJANEZ JANŠA: Sud da donese odluku ko može da radi u državnoj upravi

Za one koji se nisu vakcinisali, a nisu ni preležali kovid-19, uvodi se bezbednosna mera obaveznog testiranja na korona virus i propis da se bez potvrde ili testa ne može ući u radni prostor.

Zvaničnici, službenici i radnici u javnim ustanovama i preduzećima čiji su osnivači država, županije, gradovi i opštine dužni su da pokažu svoje potvrde licu koje je ovlastio poslodavac, a ukoliko to odbiju neće moći da uđu u radni prostor.

PROČITAJTE JOŠMILANOVIĆ SE USTREMIO I NA AUSTRALIJU: Nazvao lokdaun GLUPOM MEROM!

Kovid potvrde se uvode i u škole, ali samo za zaposlene.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter