Izvor: Tanjug
19.09.2022 u 10:56
0

Inflacija u Hrvatskoj u avgustu 12,3 odsto!

Međugodišnja stopa inflacije u Hrvatskoj u avgustu bila je 12,3 odsto, dok su cene dobara i usluga za ličnu potrošnju u avgustu u odnosu na jul porasle 0,1 odsto, piše zagrebački Večernji list pozivajući se na Državni zavod za statistiku (DZS).

Navodi se da je na inflaciju najviše uticao rast cena hrane i goriva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Najveći rast potrošačkih cena u proseku zabeležen je kod hrane i bezalkoholnih pića, za 19,2 odsto, a prate ih cene u restoranima i hotelima s rastom od 17,6 procenata.

TRESLO SE U REGIONU: Zemljotres jačine 3,7 stepeni pogodio južni deo Albanije!

Slede cene pokućstva, opreme za kuću i održavanje domaćinstava s rastom od 15,3 odsto, dok su cene prevoza porasle za 14,1 procenat.

Cene stanovanja, vode, električne energije, gasa i ostalih goriva porasle su za 10,5 odsto, rekreacije i kulture za 9,4 odsto, a odeće i obuće za 6,4 procenata.

Kumulativno je u prvih osam meseci indeks potrošačkih cena porastao 9,5 odsto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, prenosi Večernji list.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter