Izvor: blic
10.10.2024 u 13:22
0

CEO RAZRED OSNOVNE ŠKOLE PETI DAN NE POHAĐA NASTAVU: Zbog nasilnog učenika roditelji besni i traže izvinjenje

Učenik iz druge škole premešten u njihovo odeljenje zbog nasilnog ponašanja Ceo razred osnovne škole u Zagrebu ne pohađa nastavu iz protesta

Peti dan za redom ceo razred jedne osnovne škole u Zagrebu ne pohađa nastavu iz protesta jer je u njihovo odeljenje premešten učenik iz druge škole, zbog neprimerenog i nasilnog ponašanja.

Roditelji od nadležnih institucija traže garanciju bezbednosti njihove dece u razredu s obzirom na to da se zbog učenika, koji je okarakterisan kao nasilnik, u prethodnoj školi ispisao ceo razred.

Traže i javno izvinjenje ministra obrazovanja Radovana Fuhsa zbog izjave da protivljenjem učenici i roditelji izazivaju „balvan revoluciju“.

Kako prenosi HRT, deo roditelja odlučio je i da ga zvanično prijavi za verbalno zlostavljanje sa seksualnim konotacijama. Za dečaka žele primerenu pomoć.

Zbog svega danas će se sastati s pravobraniteljkom za decu Helenom Pirnat Dragičević.

– Spremni smo ići do kraja. Dok god se to ne reši – poručili su roditelji.

– Najverovatnije deca i dalje neće u školu jer neće odustati. Naš odustanak bi značio da prihvatamo nakaradnu situaciju i nakaradni sistem koji nas tera da i naša deca i mi budemo žrtve – rekli su predstavnici roditelja.

Inače, ministar Fuhs je bio protiv premeštanja pomenutog učenika iz prethodne škole u drugu, uveren da je ovo pitanje trebalo rešiti na nivou rukovodstva škole.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter