Izvor: 24 sedam
15.08.2024 u 14:15
0

JOŠ NE ZNAM GDE MI JE DETE: Majka devojčice otete u Crnoj Gori

"Pobegle smo jer smo bile zlostavljane": Majka devojčice navodno otete u Crnoj Gori još ne zna gde joj je dete

Trejsi Šenom, majka šestogodišnje devojčice koju je otac odveo bez pristanka iz Crne Gore, kazala je da njena ćerka još uvek nije pronađena.

„Vrlo sam uplašena“, rekla je Šenon u razgovoru

Kazala je da je ovog jutra ponovo bila u policijskoj stanici u Baru, ali da nema nikakve informacije od njih gde se njeno šestogodišnje dete nalazi.

ZEMLJOTRES U NEUMU: Osetio se i u Crnoj Gori

„Poslednji put moja ćerka i njen otac su viđeni u ambasadi SAD u Tirani, ali od tada niko ne zna ništa o njima“. Policija ne može da uradi ništa, a ja pokušavam preko ambasade u Tirani da dobijem informacije o svom detetu“, rekla je Šenon, inače američka državljanka koja poslednje četiri godine živi u Baru.

Policija je ranije raspisala međunarodniu poternicu preko NCB Interpola Podgorica, kojom se devojčica potražuje.

Šenon Trejsi kaže da je od svog supruga pobegla jer su bile zlostavljane. Poslednje tri godine, kako kaže, na sudu su zbog starateljstva nad detetom, a njena ćerka nikada nije živela sa svojim ocem.

„Za poslednje četri godine provela je jednu jedinu noć sa njim. Sada je već sigurno uplašena, jer nema pojma gde je. Kidnapovana je i daleko je od svega što joj je poznato, od svoje majke, kuće…“, rekla je ona

Upitana da li se plaši mogućnosti da će je otac odvesti u SAD bez njenog pristanka, Trejsi kaže da njena ćerka nema pasoš, ali da je njen otac pokušao da u ambasadi SAD u Tirani traži pasoš za ćerku. Ipak, kaže da to neće biti moguće bez odobrenja majke, pa se nada da će uskoro videti svoju ćerku.

Majka devojčice, Trejsi Šenon, državljanka Sjedinjenih Američkih Država, sa boravkom u Baru, 13. avgusta je u kasnim večernjim časovima, pristupila prostorijama Odeljenja bezbednosti Bar, i prijavila policiji da njen bivši suprug, otac deteta, Tomas Holenbek, takođe državljanin Sjedinjenih Američkih Država, nije iste večeri, shodno presudi Osnovnog suda u Baru, kojom je utvrđeno vreme koje otac provodi sa detetom, vratio majci devojčicu Zinleu Rajan na dogovoreno mesto i u dogovoreno vreme.

Policijski službenici su odmah po prijavi preduzeli koordinirane mere i radnje iz svoje nadležnosti, među kojima je i odlazak na mesto stanovanja lica, kojom prilikom otac i devojčica nisu pronađeni na adresi.

Sa događajem je upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

O navedenom događaju je upoznat NCB Interpol Podgorica koji koordinira i preduzima mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju lociranja lica, dok su sa prijavom događaja upoznati svi nacionalni centralni biroi Interpol-a.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter