Izvor: novosti
25.12.2020 u 10:10
0

Krivokapić savetuje Beograd da pošalje drugog ambasadora

VLADIMIR Božović, ambasador Srbije u Podgorici, koga je odlazeći režim Mila Đukanovića proglasio za personu non grata, i to zbog izjava o Podgoričkoj skupštini 1918, očigledno je „nepoželjan“ i za novog premijera Zdravka Krivokapića.

Nakon što je Krivokapić, usred Brisela, kritikovao Božovićeve izjave o poništavanju odluke o prisajedinjenju Crne Gore Srbiji, uz objašnjenje da zadiru u crnogorski suverenitet, šef vlade u Podgorici sada „savetuje“ Beograd da pošalje drugog ambasadora, a kao alibi za ovaj stav koristi – Đukanovića:

– Odluka da se uskrati gostoprimstvo Božoviću bila je poslednja pakost režima koji je odlazio. Pošto mu je Đukanović već uskratio agreman, ne verujem da bi mu ga ponovo dao. A kako smo i mi odlučili da opozovemo ambasadora Crne Gore iz Beograda, ostaje nada da će i Srbija odlučiti da pošalje novog ambasadora u Podgoricu – poručio je Krivokapić u intervjuu za medije

SVE O SPORTU

NAJPOZNATIJI ĐAVO BEZ DLAKE NA JEZIKU: Sanjam titulu sa Junajtedom

IBRA O PAKLU KOJI JE PROŠAO ZBOG KORONE: DAVAO SAM ZIDOVIMA IMENA

SAD JE I ZVANIČNO: Marakanu napušta jedan od najboljih fudbalera!

OBRADOVIĆEVA PORUKA NA TVITERU PODIGLA NEVEROVATNU PRAŠINU: Želeo sam samo još jedan sekund… (FOTO)

Međutim, kako saznajemo, Srbija zasad ne namerava da šalje drugog ambasadora u Crnu Goru. Naši izvori kažu da ne stoji ni Krivokapićev argument o navodnom reciprocitetu, jer za Beograd povučeni crnogorski ambasador Tarzan Milošević nije sporan, i ta odluka Podgorice je isključivo izazvana unutrašnjim političkim razlozima.

Licemerno je i Krivokapićevo opravdanje da bi Beograd trebalo da imenuje drugog diplomatu jer Božoviću Đukanović neće dati agreman. Naime, akt Ministarstva spoljnih poslova o proterivanju ambasadora može da poništi organ koji vrši nadzor nad radom tog ministarstva, a to je Vlada. To precizira Zakon o upravnom postupku.

Ovo, za medije, potvrđuje i Andrija Mandić, predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“:

– Vladi na čijem čelu je Krivokapić na raspolaganju stoji dovoljno alata da taj problem reše, a da u taj posao ne bude umešan Đukanović. Jedan od njih je i gore pomenuti akt, po kojem Vlada može da poništi odluku MSP. Vlada ne treba da čeka da Đukanović daje bilo kakav agreman bilo kom drugom ambasadoru Srbije u Crnoj Gori.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter