Izvor: blic
25.12.2020 u 08:00
0

BROJ PREMINULIH NE PADA: Korona virus u decembru odneo čak 602 života u Srpskoj

U Republici Srpskoj u decembru je, u poređenju s novembrom, došlo do pada broja zaraženih korona virusom na dnevnom nivou, ali broj preminulih i dalje je zabrinjavajući.

Kada se u obzir uzmu gotovo svi epidemiološki parametri, novembar je za Srpsku, ipak, do sada bio najgori mesec, tokom kojeg je SARS-CoV-2 potvrđen kod 12.106 ljudi, što je 40 odsto od ukupnog broja do tada zaraženih, piše Srpksainfo.

Bitku s kovidom tokom proteklog meseca izgubile su 632 osobe ili čak 59 odsto od ukupnog broja preminulih za skoro devet meseci.

S druge strane, u ovom mesecu otkriveno je 5.877 novih slučajeva korone, dok su od posledica pomenute bolesti preminula čak 602 pacijenta.

I u decembru smo, svakoga dana, imali dvocifren broj preminulih, a najviše smrtnih slučajeva prijavljeno je 5. decembra – 42.

Za 24 dana ovog meseca, u poređenju s cijelim novembrom, registrovano je više od 50 odsto manje zaraženih, dok će broj preminulih za celi decembar zasigurno premašiti broj onih koji su bitku s kovidom izgubili u prošlom mesecu.

SAZNAJTE JOŠ

SUDAR KOD KRUŠEVCA: Dve osobe POGINULE, saobraćaj OBUSTAVLJEN!

ODLAZI: Bivši trener Partizana OTPUŠTEN IZ KLUBA

OVO NIKADA NISTE VIDELI: Pogledajte kako je crnogorska mafija upakovala pola miliona evra! (VIDEO)

PRIMOPREDAJA VLASTI U BANJALUCI: Stanivuković seda u fotelju gradonačelnika, ZAPRETIO PRIJAVAMA

Međutim, dobra vest je da je u Srpskoj u padu kako broj novozaraženih korona virusom, tako i broj ljudi koji zbog komplikacija kliničke slike završavaju na bolničkom lečenju.

Podaci Instituta za javno zdravstvo RS pokazuju da smo, na primer, 1. decembra u bolnicama imali 1.190 hospitalizovanih, a do juče se od kovida u RS lečilo 911 pacijenata, ili za 279 manje.

S druge strane, u Univerzitetskom kliničkom centru RS juče je bilo hospitalizovano 335 pacijenata, od čega 120 ima tešku kliničku sliku, a na nekom vidu respiratorne podrške je njih 188 ili 56 odsto od ukupnog broja onih koji se u ovoj zdravstvenoj ustanovi liječe od kovida.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter