Izvor: BSC HAPPY
14.08.2023 u 11:46
7

NAŠI VOJNICI U SLOVENIJI: Pripadnici VS pomažu građanima u otklanjanju posledica poplava (FOTO)

Pripadnici Vojske Srbije, koji su prošle nedelje upućeni u Republiku Sloveniju, svakodnevno su angažovani na realizaciji različitih zadataka kako bi pomogli građanima ove zemlje u otklanjanju posledica katastrofalnih poplava.

VOJSKA SRBIJE

– Naš kontingent težišno je angažovan na severoistoku zemlje u najteže pogođenim oblastima – Koruškoj i Štajerskoj – gde su, usled poplava i klizišta, prekinute putne komunikacije i otežano snabdevanje stanovništva osnovnim životnim potrepštinama.

VOJSKA SRBIJE

Letačke posade helikoptera Mi-17 i H-145M, ojačane pripadnicima specijalnih jedinica Vojske Srbije, realizuju vazdušni transport spasilačkih ekipa, civila, vode, goriva i drugog materijala, provodeći u vazduhu više od osam časova dnevno.

VOJSKA SRBIJE

Istovremeno u ugroženim područjima inžinjerijska radna grupa izvodi radove na raščišćavanju i popravci oštećenih puteva i sanaciji mnogobrojnih klizišta, dok pripadnici ABH službe Vojske Srbije realizuju biološku dezinfekciju puteva, zemljišta i objekata, uz upotrebu auto-cisterni i savremenih uređaja za dezinfekciju.

VOJSKA SRBIJE

Pripadnici Vojske Srbije tokom angažovanja u humanitarnoj operaciji u Sloveniji nailaze na odličan prijem meštana, koji našim vojnicima iskazuju zahvalnost za pruženu pomoć i požrtvovan rad na stvaranju uslova za normalizaciju života.

VOJSKA SRBIJE

Učešćem u humanitarnoj operaciji sprečavanja, otklanjanja, ublažavanja i saniranja posledica poplava u Republici Sloveniji, Vojska Srbije pokazuje spremnost i obučenost da u kratkom roku reaguje radi pružanja pomoći u područjima pogođenim elementarnim nepogodama, ne samo u zemlji već i u regionu. Na taj način, potvrđuje se i opredeljenost Republike Srbije za jačanje regionalnih odnosa i saradnje – navodi se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

7 thoughts on “NAŠI VOJNICI U SLOVENIJI: Pripadnici VS pomažu građanima u otklanjanju posledica poplava (FOTO)”

    • JELENA:OVO JE LAŽ.BIO SAM SVEDOK IZMEĐU MARIBORA I AUSTRIJE U PESNICI,KADA JE PUCANO IZ AVIONA JNA,TE JE STRANOM ŠOFERU ODKINULO NOGU.IZ JNA TENKOVA IZLAZILI VRLO MLADI VOJNICI SA ORUŽJEM ALI BEZ MUNICIJI.ZAŠTO SU BILI BEZ MUNICIJE TREBA UPITATI NJIHOVE STAREŠINE!!MI NJIH PRIHVATILI,OBUKLI U CIVILNA ODELA,TE PO „SLOVENSKIM KANALIMA“POSLALI KUĆAMA.SVE.DAKLE MRŽNJA JE BEZPREDMETNA.A JA LIČNO SE PITAM,DALI SU U SRBIJI TAKVI LJUDI,DA JA KAO TURISTA NE BIH DOBIO SOBU U HOTELU,JELO U RESTORANO ILI GORIVO ZA MOJA KOLA?PA SLOVENCI I SRBI SMO KAO BRAĆA OD VREMENA SHS!!IZPRED DRUGOG SVETSKOG RATA,A U VREME DRUGOG SVETSKOG RATA SRBI PRIHVATALI SLOVENSKE IZBEGLICE.TREBA ZNATI NEŠTO OD HISTORIJE BRE!!NEMOJ ONO:BABA ČULA,BABA REKLA!!

      0
      0
      Odgovori
  1. Slovenačke vesti na tv ,,časopisi i eto jadni šta imaju samo spominju Ukrajinu ,Nemačku i Španiju da su došli u pomoć !!!!! TAKO UVEK ,,KADA GOD BI SRBIJA ILI SRPSKI POLITIČAR BIO U SLO NIKADA NE SPOMINJU U MEDIJIMA. !!!! ALI NEKA,,,NAS IMA SRBA NAJVIŠE NA NAJVIŠIM POLOŽAJIMA U DEŽELI !!!!!

    0
    1
    Odgovori
    • ANONIMNI: JA PO MAMI SLOVENAC,PO OCU AUSTRIJANAC ROĐEN U ŠTAJERSKOJ SE TO PITAM.ALI MI IMAMO CENZURU,NA SVE VESTI OSIM AKO ZELENSKI MALI GLUMAC,LAŽOV,DROGERAŠ I MANIPULATOR SVIH U ČITAVOM POLITIČKOM SVETU KAŽE:A,ONDA SE TO ODMAH DAJE U VEČERNJE VESTI.NIJE KO TV HAPPY-AKTUELNO,SA PRAVOM ISTINOM O UKRAJINI.ALI NITKO,BAŠ NITKO NE MOŽE PRESEČI STOLJEČIMA BRATSKE ODNOSE IZMEĐU NARODA.A POLITIKA JE DRUGO.KOMUNISTI,A BILI NEPRIJATELJI.NEMOJ MIJEŠATI LJUDE SA POLITIČARIMA.MENI LIČNO NIJE NI JEDAN SRBIN U MARIBORU NEPRIJATELJ,

      0
      0
      Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter