Izvor: VECERNJI HR
24.11.2023 u 13:08
0

NASTAVLJA DA SE PREPUCAVA SA SRBIJOM: Grlić Radman kritikovao srpsku retoriku„Tome nema mesta na putu ka EU”

Sramota je što je Srbija izabrala taj put, posebno kada želi da postane članica EU. Treba da radimo na prijateljskim odnosima između zemalja Zapadnog Balkana i unapređujemo regionalnu stabilnost“, rekao je Grlić Radman.

DA LI IMA KAMPOVA UTVRDIĆE PRAVOSUĐE: Tužilaštvo BiH formiralo predmet povodom tvrdnji ministra odbrane Heleza

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman poručio je Srbiji u petak da ne treba da izbegava saradnju i pribegava „hladnoratovskim“ metodama međudržavnih odnosa ako želi da ubrza svoj put ka Evropskoj uniji i izgradi regionalnu stabilnost.

Grlić Radman je tokom posete Sarajevu, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je žalosno što je Srbija pribegla proterivanju Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara hrvatske ambasade u Beogradu, pogotovo što u takvoj odluci nisu navedeni razlozi. – Žao mi je što je to tako – rekao je Grlić Radman i dodao da je Hrvatska u takvoj situaciji pribegla recipročnoj meri proterujući Petra Novakovića, savetnika u ambasadi Srbije u Zagrebu, i proglasivši ga personom non grata.’

Šef hrvatske diplomatije rekao je da ovakve odluke vlasti u Beogradu ne grade dobrosusedske odnose, a istovremeno šalju lošu poruku kada su u pitanju vrednosti i kriterijumi koje treba primeniti na putu ka članstvu. u Evropskoj uniji.

Sramota je što je Srbija izabrala taj put, posebno kada želi da postane članica EU. Moramo raditi na prijateljskim odnosima između zemalja Zapadnog Balkana i unapređivati regionalnu stabilnost – rekao je Grlić Radman, podsetivši da Hrvatska dugo čeka odgovor Srbije na poziv za sastanke na kojima se konkretna pitanja iz domena bilateralnih odnosa bilo bi rešeno.

– Ovo više podsjeća na hladnoratovsku retoriku – kazao je Grlić Radman.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter