Izvor: kurir
13.07.2024 u 07:38
0

NOVI DETALJI UBISTVA DRŽAVLJANINA BiH U AMERICI: Orhan Hosić izrešetan iz vatrenog oružja

Nakon ubistva Orhana Hosića (33), državljanina Bosne i Hercegovine, koji je dugo živo u SAD, isplivali su novi detalji o samom slučaju.

Naime, kako prenose američki mediji, on je ubijen iz vatrenog oružja, a njegovo telo je pronašla porodica dan nakon ubistva, verovatno jer nije odgovarao na njihove pozive.

Takođe, šerif Kris Svenson je rekao da su komšije čule pucnje, ali da su mislili da je riječ o vatrometima povodom proslave 4. jula.

Hosićevi prijatelji i poznanici su u šoku nakon svega što se desilo.

– Ne mogu da verujem da je tako ubijen, iz pištolja… Prosto je neverovatno za njega da završi tako – kaže njegov prijatelj Emir Mujdz za američke medije.

Dodaju da je Hosić bio zaljubljenik u automobile te da je uvijek bio ispravna osoba.

– Čuli smo se par dana pre toga. Bilo je sve uobičajeno, pitali smo jedan drugog šta radiš, kako si. Uopšte nije bilo naznake da je u nekom problemu niti da se ovakvo nešto može njemu desiti – rekao je Emir.

On dodaje da Hosića poznaje već 17 godina. Zajedno su radili u prodavnici automobila, a povezali su se zbog istog porekla.

– Nekada smo se baš družili, dosta vremena provodili zajedno – kaže on.

RODITELJI SAMI SAHRANILI VEHABIJU: Dve kese šljiva,sveće, vino i krst

On dodaje da je njihovo prijateljstvo ojačala ljubav prema automobilima.

– Omiljeni momenti našeg druženja bili su u garaži njegovih roditelja kada bi popravljali automobile, posebno njegov eklips. To je bio njegov prvi auto – priseća se Emir.

– Zaista je tužno kakav je svet postao, da čovek čoveku oduzme život. On nikada nikome nije želeo zlo. Jedino o čemu je mislio bili su automobili, oni su bili njegov život – kaže Hosićev prijatelj.

Podsjetimo, Orhan Hosić pronađen je mrtav u svom stanu u Fentonu, prošlog vikenda. Jedina informacija do koje je policija mogla da dođe jeste da su taj dan u komšiluku mnogi primetili narandžasti kamaro, što je trenutno jedini trag.

“Videli su kako velikom brzinom prolazi kroz kvart, ali sve su to mali delići ove slagalice. Trenutno nemamo konkretnog traga”, rekao je Svenson.

Svenson je rekao da je istraga trenutno u ćorsokaku, iako je bilo više od 100 dojava. Međutim, nema konkretnog dokaza jer u kraju nije bilo nadzornih kamera, što dodatno otežava celu stvar.

Svenson je rekao da je Hosić bio državljanin BiH, ali da je duže vremena živio u Americi. Nikada nije bio problematičan, komšije nikada nisu imale problema s njim, niti je ikada prijavljivan policiji.

Svenson kaže da je Hosić živeo usamljeničkim životom, te da je radio od kuće. Svenson je na kraju još jednom ponovio da je istragom mesta zločina utvrđeno da je postojala veza ubice i ubijenog i trenutno istragu fokusiraju na to saznanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter