Izvor: Happy BSC
12.05.2022 u 16:31
0

OBELEŽAVANJE 30 GODINA VRS Milorad Dodik poručio da ne smemo zaboraviti sve koji su živote utkali u stvaranje Republike Srpske!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je Vojsku Republike Srpske stvorio srpski narod i da je zato narodna i odbrambena.

„Jedan od važnijih datuma u našoj istoriji jeste 12. maj, dan kada je formirana Vojska Republike Srpske. Zato ne smemo zaboraviti sve koji su živote utkali u stvaranje Republike Srpske„, poručio je Dodik na obeležavanju 30 godina od formiranja VRS na Dan vojske Republike Srpske.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istakao je da je pored 12. maja i 9. januar, najznačajniji datum u istoriji Republike Srpske.

On je na centralnoj svečanosti u banjalučkoj kasarni „Kozara“ naglasio da je ratni put Vojske Republike Srpske, odnosno svih njenih vojnika, podoficira i oficira bio častan.

ALBANSKI PARLAMENT ODBACIO REZOLUCIJU O SREBRENICI! Beriša ljut, protiv glasao 51 poslanik

„Vojska Republike Srpske nesumnjivo je u temeljima Republike Srpske, rezultat njenog delovanja jeste odbrana života, vekovnih ognjišta i materijalnih sredstava“, naveo je Dodik, prenela je RTRS.

Podsetio je da je pod vođstvom Vojske Republike Srpske odbranjena država Republika Srpska koja je formirana 9. januara.

Skupština srpskog naroda u BiH na zasedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine donela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske.

Kroz Vojsku Republike Srpske prošlo je 210.000 boraca, a 23.801 njen pripadnik položio je život u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter