Izvor: 24SEDAM
30.08.2024 u 18:30
0

OTKRIVEN UZROK SMRTI MUŠKARACA U HRVATSKOJ: Koristili suvi led i otrovali se

Policija je jutros oko 6.30 sati dobila dojavu da su u vikendici na području Velike Ludine tri muškarca koja se ne osećaju dobro

Policija iz Siska je u jednoj vikendici na području Velike Ludine zatekla jutros tri tela muškaraca, bez uočenih spoljnih povreda, a hrvatski RTL javlja da su najverovatnije koristili suvi led i otrovali se.

Kako je saopšteno, policija je jutros oko 6.30 sati dobila dojavu da su u vikendici na području Velike Ludine tri muškarca koja se ne osećaju dobro. Na licu mesta u toku je uviđaj kojim rukovodi zamenica županijske državne tužiteljke u saradnji sa Centrom za forenzička ispitivanja, istraživanja i veštačenja „Ivan Vučetić“.

SITUACIJA SA POŽARIMA SE SMIRUJE: Očekuje se da će danas biti ugašeni

Tela su prevezena na Odeljenje patologije sisačke Opšte bolnice gde će biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

U toku je kriminalističko istraživanje kojim bi trebalo da budu utvrđene sve okolnosti ovog događaja.

Kako javlja hrvatski RTL, muškarci su najverovatnije preminuli zbog korišćenja suvog leda.

Preminuli su navodno koristili suvi led za hlađenje, najverovatnije bačvi, pri čemu je došlo do isparavanja ugljen-dioksida i trovanja.

Suvi led se inače koristi kao izvor hladnoće za potrebe skladištenja i hlađenja. Idealan je izvor hladnoće, bez ukusa je i neutralnog je mirisa. Pomoću suvog leda sigurno se mogu održavati temperature između -25 i +10 stepeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter