Izvor: Tanjug
31.07.2020 u 20:56
0

Otvorena obnovljena kuća Branka Ćopića u Hašanima

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas, na svečanosti povodom otvaranja obnovljene kuće Branka Ćopića u Hašanima kod Krupe na Uni, da delo poznatog pisca, koji je čovek Krajine i srpskog naroda, treba dodatno približiti generacijama koje dolaze.

Dodik je rekao da je o Ćopiću sve rečeno, ali da će se raditi sve što do sada nije bilo urađeno.

PROČITAJTE JOŠ

ŠARIĆ PROGLAŠEN KRIVIM! Očekuje ga KAZNA zbog PRANJA NOVCA!

LONČAR ZA HAPPY TV: 10.000 lekara u CRVENOJ ZONI se brine u svakom trenutku za građane Srbije

MINISTAR ZDRAVLJA OTKRIO KAKO SE PONAŠA VIRUS: Nije oslabio ni zbog vremena, ni zbog temperature

OPASNOST NA KUPALIŠTIMA! Može da preživi u vodi, BUDITE OPREZNI!

– Sigurno jedna najvažnija stvar je da Ćopića i njegova velika đela približimo generacijama koje dolaze, mladima koji čitaju i koji se vaspitavaju. Biće prilike da dolazeći u Hašane možda i razumijemo zašto je to sve Ćopićevo bilo tako lijepo napisano, da je trebalo da se rodi samo jedan đečak ovđe koji će kasnije izrasti u velikog pisca i da to samo sklopi da se mi u budućnosti time bavimon -rekao je Dodik. 

OVO MORATE ZNATI

BRUTALNA TUČA ISPRED NOĆNOG KLUBA! Goloruku krenuli na pištolj, a onda je nastao pakao! (VIDEO)

SRBIN PRETUČEN U HRVATSKOJ: Presreli ga dok je supruzi i ćerkama nosio ručak!

Muškarac PUCAO na majku i sina! Očevidac svojim telom štitio prisutne

STRAVIČNO! Pripadnik klana PRIZNAO i OPISAO zločine: Bacali smo LEŠEVE TAKSISTA u kanale!

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske, resorna ministarka Natalija Trivić je istakla da je veliko zadovoljstvo prisustvovati završetku radova na autentičnoj replici kuće Branka Ćopića i napomenula je da će kuća Branka Ćopića biti interaktivni muzej u kome će učiti đaci Republike Srpske, đaci iz Srbije ali i oni koji dolaze iz inostranstva.

– Završetkom replike rodne kuće Ćopića mi smo zaokružili prvu kulturnu rutu koja će povezivati Hašane, Kozaru i Stričiće i na taj način ćemo povezati Ćopića, Kočića i Kulenovića i ponuditi još jedan ne samo kulturni, već i turustički sadržaj za sve one koji dolaze u Republiku Srpsku – rekla je Trivić.

PREPORUČUJEMO…

UMRO JE I OSTAVIO 8 MILIONA DOLARA! Živeo skromno, a tek posle smrti otkrivena velika tajna (VIDEO)

DANAS JE SVETI MUČENIK JAKINT: Ispoštujte običaje i očekujte ČUDO!

ENGLEZI SE SPRDAJU SA HRVATIMA Električari i vodoinstalateri iz Hajduka (FOTO)

MEGA HIT „PLAVOG ČUPERKA“ Poslušajte „Banja Luku“ Halida Muslimovića (VIDEO)

CENA PRAVA SITNICA Prodaje se „mustang“ koji je vozio Nikolas Kejdž (GALERIJA)

Projekat obnove kuće Branka Chopića realizovalo je Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske i deo je politike i strateških pravaca kulturnog razvoja za period do 2022. godine.

Izgradnja autentične replike kuće u Hašanima deo je projekta revitalizacije Ćopićevog rodnog mjesta i izgradnje Spomen-područja „Bašta sljezove boje“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter