Izvor: Kurir
14.08.2024 u 08:23
0

POLICAJAC IZ HERCEG NOVOG „PAO“ ZBOG 5 EVRA: Optužen da je primio mito

Policijski službenik iz Herceg Novog J.N. naći će se na optuženičkoj klupi zbog sumnje da je primio mito u iznosu od pet evra. Sudiće se i okrivljenom R.M., koji se tereti da je policajcu dao mito.

Optužnicu protiv okrivljenih podiglo je Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom, a potvrdio ju je tamošnji Osnovni sud.

POKUŠALA 3 PUTA DA UBIJE MUŠKARCA PA IZJAVILA: „Ničeg se ne sećam“

Prema optužnici, policijski službenik J.N. je 21. oktobra 2023. godine, u 17 časova i 38 minuta, na graničnom prelazu Debeli brijeg, kao službeno lice – policijski službenik Uprave policije Crne Gore, zahtevao i primio mito. Kako se navodi u optužnici, obavljajući službene zadatke na kontrolnom punktu za izlazak iz Crne Gore, prilikom nailaska autobusa kojim je upravljao okrivljeni R.M., izašao je iz kontrolnog punkta i došao do autobusa. Od vozača je, kako piše u optužnom aktu, tražio da mu da mito kako bi u najkraćem roku izvršio službenu radnju granične provere i unosa podataka u elektronske evidencije, koju bi morao izvršiti po službenoj dužnosti.

„Vozač autobusa, takođe optuženi R.M., tada se prestrojio na levu saobraćajnu traku, zaobilazeći autobus albanskih registarskih tablica koji je bio ispred njega, a zatim u saobraćajnu dozvolu od autobusa koja se sastoji od tri stranice i koja je bila preklopljena ubacio novčanicu u apoenu od pet evra i istu uz ostala dokumenta potrebna za prelazak državne granice predao okrivljenom policajcu. On je uzeo saobraćajnu dozvolu, otvorio je i iz nje izvadio novčanicu, koju je zadržao za sebe, a zatim izvršio službenu radnju granične provere i unosa podataka u elektronske evidencije tako što je skenirao dokumenta i overio spisak putnika koji su se nalazili u autobusu, nakon čega je dokumenta vratio okrivljenom R.M., koji ih je preuzeo i nastavio dalje putovanje prema Republici Hrvatskoj“, navodi se u optužnici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter