Izvor: Telegraf
10.01.2021 u 15:04
0

PONOVO SE ZALJULJALO: Novi zemljotres u Petrinji

Epicentar potresa bio je potresa bio je 18 kilometara zapadno-jugozapadno od Petrinje

O OVOME SE PRIČA:

JOŠ JEDNA VAKCINA STIŽE U SRBIJU: Ova zemlja dobila dozvolu za izvoz, evo kada možemo da očekujemo cepivo

TUŽILAC SMIT OBJAŠNJAVA NA 20 STRANICA: Tači optužen za zlostavljanje 400 ljudi, mogao bi da počini NOVE ZLOČINE

UGLJENISANO TELO NAĐENO KOD SOPOTA! Leš bio u šupi koja pripada starijoj ženi

PAO NA PARKET: Bogdanović se ozbiljno povredio, svi se odmah okupili oko njega (VIDEO)

Seizmografi hrvatske Seizmološke službe zabeležili su danas zemljotres magnitude 3,8 prema Rihteru nedaleko od Petrinje.

Epicentar potresa bio je potresa bio je 18 kilometara zapadno-jugozapadno od Petrinje i 43 kilometra jugo-jugoistočno od Zagreba.

Rupe nakon ranijeg zemljotresa

Nakon snažnog zemljotresa na petrinjskom području su počele da se pojavljuju rupe u zemlji, a jedna od njih se neprestano širi.

Ove rupe obilaze stručnjaci.

– Promene su na gore. Jedna od rupa i dalje je aktivna, dodatno se povećala za 40 do 50 posto. Neprestano se čuje kako delovi zemlje padaju u vodu. Ovaj teren su obišli i stručnjaci Geološkog fakulteta i kažu da će teren snimati i dronovima iz vazduha i da će tek tada znati tačan broj rupa. Za sada ih ima najmanje trideset.

PROČITAJTE JOŠ I:

KOSTREŠ OCENIO: Opozicija neprestano jača Vučićevu vlast

ZVEZDA POČELA SA PRIPREMAMA: Dejanu se na prozivci javio 31 igrač

OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ: Zaobiđite deonicu Pazarište-Tutin

Jedna od njih dugačka je petnaestak metara, a dubina se za sada ne može izmeriti zbog opasnosti silaska.

– Hoće li još da rastu, hoće li ih biti još – niko ne može da kaže. Problem su podzemne vode, jer bi njihovim porastom situacija mogla da se pogorša, a kišna razdoblja tek slede u narednim mesecima. Neki su i upravo zbog rupa u blizini kuća dobili crvenu nalepnicu. Rupe je za sada nemoguće sanirati, sve dok tlo ne miruje i stručnjaci upozoravaju da mogu biti izuzetno opasne – dodala je.

Prema rečima meštana u selu je trenutno oko 15 rupa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter