Izvor: telegraf.rs
12.08.2024 u 15:06
0

PORAŽAVAJUĆI PODACI: U Bosni i Hercegovini za godinu dana ubijeno 15 žena

Novi slučaj femicida zabeležen je samo dan nakon što je u nedelju okupljanjima u različitim delovima BiH obeležena godišnjica ubistva Nizame Hećimović

Novi slučaj femicida u Bosni i Hercegovini potvrđen je danas u nakon što je policija uviđajem utvrdila da je 38-godišnji muškarac ubio ženu, pa potom pokušao da izvrši samoubistvo.

Zločin se dogodio u mestu Šipovu u severozapadnom delu BiH, a policija Republike Srpske utvrdila je da je muškarac u automobilu najpre ubio ženu, a potom pokušao samoubistvo. Pronađen je u teškom stanju i prevezen je u bolnicu dok istražitelji pokušavaju da utvrdi sve okolnosti ove tragedije.

“O svemu će se oglasiti dežurni tužilac koji je na terenu”, izjavila je Božana Vulin, potparolka policijske uprave Mrkonjić Grada.

DUBOKO SMO POTRESENI OVIM TRAGIČNIM ČINOM: Svedok gledao kako umiru prijatelji

Lokalni mediji preneli su kako je ubica Nikola Cumbo bio u vanbračnoj vezi s ubijenom Anđelkom M. (34), a imali su i dvoje malodobne dece. Ubica je navodno i ranije kažnjavan zbog porodičnog nasilja.

Novi slučaj femicida zabeležen je samo dan nakon što je u nedelju okupljanjima u različitim delovima BiH obeležena godišnjica ubistva Nizame Hećimović koju je u Gradačcu  brutalno pogubio Nermin Sulejmanović, a potom i sam počinio samoubistvo.

Ubica je zlostavljanje i ubistvo Hećimović uživo prenosio na društvenoj mreži pa je taj zločin dodatno traumirao javnost.

Uprkos burnim reagovanjima, osudama i zahtevima da se slučajevi femicida oštrije kažnjavaju i poduzmu mere kojima bi se ugrožene žene efikasnije zaštitile od nasilnih partnera, nakon ubistva Nizame Hećimović u BiH je na sličan način u proteklih godinu dana ubijeno još 13 žena, prenele su agencije.

Čak devet tih žena ubili su njihovi muževi, a i u ostalim slučajevima ubice su bile osobe koje su poznavale svoje žrtve ili su s njima bile u emotivnoj vezi.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter