Izvor: 24SEDAM
22.10.2024 u 12:42
0

PORODICA OKOVANA TUGOM: Begovići ostali bez majke, bujica im odnela kuću

Poginulo je više od 20 ljudi, a svakim danom na videlo izlaze razmere štete

Narod Jablanice i Konjica nikada neće zaboraviti kataklizmu koja ih je pogodila u noći s 3. na 4. oktobar ove godine.

ŽENA U VIKENDICI NAŠLA DVE BOMBE: Kupila vikendicu, ušla da je čisti, pa našla dve bombe

Poginulo je više od 20 ljudi, a svakim danom na videlo izlaze razmere štete. Uništeni su brojni životi, ali i oni koji su uspeli da prežive nezapamćen potop teško da će ikada uspeti da se oporave.

Jašar Begović je u poplavama izgubio majku, a kuća u kojoj je odrastao je uništena. Kobne noći on nije bio u Jablanici. Begović je do 4. oktobra dolazio na kućni prag, u kuću u kojoj se rodio i odrastao. Majka i otac su ga čekali raširenih ruku i radovali mu se. Nažalost, majke više nema. Nema ni kuće. Uništena je.

– Babo je ostao živ, on je trenutno u staračkom domu. Tu noć je babo držao majku koliko je mogao i na kraju je ispustio, nije imao više snage. Bujica je bila ogromna – govori Begović

Kaže da je sutradan oko 10 sati saznao šta se dogodilo.

– Ja sam spavao, nisam znao šta se dešava. Tek sam ujutro u 10 sati saznao, nazvao sam nekoliko drugova iz sela. Uspeo sam nekako taksistu Juku dobiti na mobilni. Govori mi i plače, sve mi je bilo jasno – kaže Begović.

Juka mu je rekao da je oca video, ali da majke nema.

– Grozno… Grozno… Šta ću, spakovao sam se i došao ovde. Grozno se sada osećam kada dođem ovde. Njih nema – jedva je izustio Begović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter