Izvor: Alo.rs
31.07.2020 u 16:54
0

POVODOM PREBIJANJA SRBINA u Baškoj Vodi: Oglasile se HRVATSKE VLASTI!

Posle brutalnog prebijanja austrijskog državljana srpskog porekla Saše Vukojevića (30) u Baškoj Vodi u Hrvatskoj, do kog je po svemu sudeći došlo zbog tetovaže grba Crvene zvezde i pravoslavnog krsta, iz turističke zajednice ovog mesta osudili su incident rekavši da su svi turisti kod njih dobrodošlo.

Napad na Vukojevića odigrao se juče, nakon što je iz jednog fast fuda nosio ručak ćerkama i supruzi koje su ga čekale na plaži. S leđa su na njega nasrnula trojica napadača, oborila ga i pretukla, a on je zaradio ozbiljne povrede.

U međuvremenu, ovaj incident oštro je osudio Ante Jurišić, direktor baškovoškog TZ-a, koji kaže kako nema sumnje da svako nasilje treba osuditi.

– Međutim, siguran sam da se radi o izolovanom slučaju, jer odgovorno tvrdim da su u Baškoj Vodi dobrodošli svi gosti bez obzira na veru, narodnost ili bilo kakvu različitost. Pa mi imamo goste iz Srbije koji oduvek dolaze. Sećam se prvog Prvomajskog uranka nakon „Domovinskog rata“. Bilo je to oko 2000. godine. Iza pozornice je sedela sada penzionisana direktorica beogradske Politike i njen suprug, ministar u Vladi bivše Jugoslavije, pa smo se našalili kako bi mogli pozdraviti okupljene s bine – kaže Jurišić za Slobodnu Dalmaciju.

OVO MORATE ZNATI

BRUTALNA TUČA ISPRED NOĆNOG KLUBA! Goloruku krenuli na pištolj, a onda je nastao pakao! (VIDEO)

SRBIN PRETUČEN U HRVATSKOJ: Presreli ga dok je supruzi i ćerkama nosio ručak!

Muškarac PUCAO na majku i sina! Očevidac svojim telom štitio prisutne

STRAVIČNO! Pripadnik klana PRIZNAO i OPISAO zločine: Bacali smo LEŠEVE TAKSISTA u kanale!

– Imamo članove TZ-a i iznajmljivače iz Beograda, imamo turiste iz Srbije i raznih drugih zemalja i nikad nije bilo problema. A eksces se, nažalost, može dogoditi bilo gde i to je posao za policiju – kaže Jurišić.

Za komentar incidenta reporteri hrvatskog lista su, inače, zvali i načelnika Baške Vode Joska Roščića, međutim, nisu uspeli da ga dobiju.

Iako Bašku Vodu nazivaju Malim Vatikanom jer je dala brojne sveštenike, postoji i jedna manje poznata „etiketa“ – Trinaesta beogradska opština, piše hrvatski list. Naime, skupština Grada Beograda ulagala je u Bašku Vodu budući je u ovom mestu Makarske rivijere bio Ferijalni savez, koji je kasnije pripao te su Beograđani nakon 70-tih pratili šta se događa u „13. beogradskoj opštini“ i investirali skladno procenama.

PROČITAJTE JOŠ

ŠARIĆ PROGLAŠEN KRIVIM! Očekuje ga KAZNA zbog PRANJA NOVCA!

LONČAR ZA HAPPY TV: 10.000 lekara u CRVENOJ ZONI se brine u svakom trenutku za građane Srbije

MINISTAR ZDRAVLJA OTKRIO KAKO SE PONAŠA VIRUS: Nije oslabio ni zbog vremena, ni zbog temperature

OPASNOST NA KUPALIŠTIMA! Može da preživi u vodi, BUDITE OPREZNI!

Neke od tih investicija su nekadašnja Beogradska cesta i stadion. Karavani za Prvomajski uranak bile su uobičajene te su činile deo ondašnje tradicije i turističkih prijateljstava između Beograda i Baške Vode. Prekid se dogodio uoči početka rata kada je iz srpske metropole stigao autobus oblijepljen fotografijama Slobodana Miloševića, piše Slobodna Dalmacija.

Vinovnici još nisu privedeni pravdi, pa se samim tim ne zna ni motiv napada, mada Vukojević i njegova supruga, inače Hrvatica, strahuju da bi se sve moglo završiti na remećenju javnog reda i mira iako su uvereni da je do incidenta došlo zbog tetovaže grba Crvene zvezde i pravoslavnog krsta koji Vukojević ima na listu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter