Izvor: telegraf.rs
20.12.2020 u 00:36
0

Prvi biskup u Hrvatskoj žrtva korona virusa: Bio je član komisije za dijalog sa SPC

Međutim, 10. decembra njegovo stanje se naglo pogoršalo zbog manjka kiseonika.

Biskupski ordinarijat u Gospiću saopštio je da je danas u Rijeci preminuo prvi gospićko-senjski biskup monsinjor dr Mile Bogović (81) od posledica korona virusa.

On je preminuo u KBC Rijeka, gde je primlen na lečenje od koronavirusa.

Pošto je biskup Bogović osetio da mu je povišena telesna temperatura, 3. decembra je testiran na koronavirus, kada je ustanovljeno da je zaraženo tom infekcijom.

OVO MORATE ZNATI

KORONA PO GRADOVIMA Beograd stao na kotu 1.000

OTKRIĆE BRITANACA Novi soj kovid 19 brže se širi!

DOBRA VEST NA SVETOG NIKOLU! Padaju korona brojke!

VUČIĆ RAZGOVARAO SA MAKRONOM: Poželeo sam mu brz oporavak! (FOTO)

GOJKOVIĆ: Fajzerova vakcina ispunjava sve propisane standarde

On je 6. decembra prebačen sanitetskim vozilom Doma zdravlja Gospić u bolnicu u tom mestu na dodatne preglede zbog toga što pripada rizičnoj populaciji.

Biskup je tokom lečenja u Opštoj bolnici Gospić bio u stabilnom stanju. Međutim, 10. decembra njegovo stanje se naglo pogoršalo zbog manjka kiseonika u organizmu (hipoksije), pa je hitno prevezen vozilom Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije u KBC Rijeka, gde je preminuo.

Bogović je rođen 1939. godine u Cerovcu. U Hrvatskoj biskupskoj konferenciji obavljao je sledeće funkcije: predsednik Komisije HBK i BKBiH za hrvatski martirologijum, član Biskupske komisije HBK za odnose s državom, član Biskupske komisije za dijalog sa SPC, član Biskupske komisije za Hrvatski Caritas; član Mešovite komisije Hrvatske biskupske konferencije, hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i Hrvatske unije viših redovničkih poglavarica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter