Izvor: 24SEDAM
05.10.2024 u 13:40
0

RASTU VODOSTAJI REKA VANREDNO STANJE U HRAVATSKOJ: Meštani jedva stižu do svojih kuća

Posebna pažnja je usmerena na Kupu i Kuran na području Karlovca

Zbog obilnih padavina u Hrvatskoj vodostaji reka su u porastu.

Mnoge kuće i privredni objekti u Ogulinu su pod vodom, a neka naselja su odsečena. Poplavljeno je i područje Karlovca, a na snazi je vanredno stanje za područje Kupe i Korane. Vodostaj Dobre je u opadanju, dok su Sava i Odra u porastu, javlja HRT.

RASTE BROJ ŽRTAVA U BOSNI: Traže se nestali

Proglašeno vanredno stanje zbog Korane

Posebna pažnja je usmerena na Kupu i Kuran na području Karlovca. Proglašene su vanredne mere zbog vodostaja Kupe, a vanredno stanje zbog Korane. Neki putevi su poplavljeni, stanovnici jedva stižu do svojih kuća.

U Ogulinu Dobra je poplavila desetak kuća i privrednih površina, a odsečena su i neka naselja. Poplavljeno je selo Brodarci uz reku Kupu, a meštani su morali da spasavaju domaće životinje.

Vozači se upozoravaju da su zbog vode zatvoreni državni putevi. Zatvoren je i županijski put Gornji Kosinj – Bakovac i mnogi lokalni putevi u tim krajevima. Poplavljeni putevi na području Ozlja i Karlovca primorali su organizatore međunarodne biciklističke trke CRO Race da skrate subotnju petu etapu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter