Izvor: RTRS
29.09.2023 u 18:40
0

RUGANJE SRPSKIM ŽRTVAMA: Gnusan grafit na spomeniku u Kazanima

Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić obišao je Kazane, stratište stradanja Srba u Sarajevu, i zatražio od federalne policije i tužilaštva da hitno otkriju i procesuiraju počinioce gnusnog noćašnjeg zlodela.

Sramotni, preteći grafit, zlodela je nad nevinim dušama, ali i stravičan pretnja malom broju preostalih sarajevskih Srba koji žive u tom gradu. Ovakvo zlodelo ne sme proći bez najoštrije kazne. Mrtvi moraju imati smiraj, a živi biti bezbedni“, kazao je Nenad Nešić. On navodi da je neviđena sramota i podvala da na spomeniku stradalnicima ne piše da su Srbi i da Grad Sarajevo danas saopštava da je oskrnavljen spomenik „stradalim građanima“. „Zverski su ubijeni samo zato što su Srbi. Spomenik je noćas oskrnavljen jer su žrtve Srbi. I to je uradio neko u kome živi zločinac Caco, koji je sahranjen kao heroj. Noćas je upućena poruka da postoje ljudi koji su spremni ubijati civile samo zato što su Srbi. Sejanje straha, preteći, mržnje, ne smeju proći nekažnjeno. Vreme je da postanemo normalno društvo koje će se prema svim žrtvama odnositi sa istim pijetetom. Neka je večni smiraj svim mučenicima – poručio je Nešić.

NJEGOVE REČI OSTAĆE ZAUVEK UPAMĆENE: Na današnji dan poginuo narodni heroj major Milan Tepić

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dobilo je prijavu da je protekle noći na Kazanima oskrnavljen spomenik ubijenim građanima Sarajeva. Na spomeniku, koji je 2021. godine podignut odlukom Gradskog veća Sarajeva, crvenim sprejom je ispisano „Živi Caco u nama“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter