Izvor: N1
06.06.2024 u 20:28
0

SIPA ISPITUJE ZBOG POVERLJIVIH DOKUMENATA: Sarajevski novinar biće saslušan zbog objavljivanja dokumenta o boravku Danila Vučića u BiH

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) ispitaće sarajevskog novinara Avdu Avdića zbog objavljivanja dokumenta o dolasku Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na prošlogodišnju proslavu Dana Republike Srpske.

Dan Republike Srpske obeležava se 9. januara iako ga je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim praznikom.

Informaciju o tome da Danilo Vučić dolazi sa zvaničnom delegacijom objavio je portal Istraga.ba, čiji je Avdić urednik i koji je objavio sporni dokument.

Dokument sadrži vreme i mesto prelaska državne granice, a Vlada Srbije ga je poslala bezbednosnim agencijama u Bosni i Hercegovini kao najavu dolaska delegacije iz ove zemlje, u kojoj je bio i Danilo Vučić, da bi im se obezbedila potrebna zaštita tokom boravka u BiH.

Istraga.ba je objavila da će Avdić biti saslušan u petak, u sedištu SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

Saslušanje je naredilo Tužilaštvo BiH.

Navedeno je da se istraga vodi i protiv televizijske kuće Hajat, gde Avdić uređuje jednu od emisija, u kojoj je objavljiven razgovora između predsednika HDZ-a u BiH Dragana Čovića i ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta.

U ovom razgovoru, Čović i Sijarto su govorili o „reformama Izbornog zakona BiH na hriršćanskim osnovama“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter