Izvor: Blic
27.08.2024 u 21:58
0

ŠIRI SE POŽAR KOD SPLITA: Plamen „guta“ sve pred sobom

Požar koji se u utorak posle podne širio na područje Srinjina u kasnim poslepodnevnim satima ušao je među kuće u severnom delu Žrnovnice, saopštili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra Split.

Situacija je vrlo ozbiljna, plamen je ušao među kuće u severnom delu Žrnovnice i vatrogasci ulažu napore u obuzdavanju požara, rekli su Hini u vatrogasnom središtu.

DODIK: „Direktor CIA nije poštar pa da raznosi poštu“

Na područje zahvaćeno požarom su upućeni i vatrogasci iz intervencijskih vatrogasnih stanica iz Zadra, Splita i Šibenika, a angažovani su i vatrogasci Ličko-senjske, Šibensko-kninske i Zadarske županije te iz Grada Zagreba, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

 


Na terenu je više od 130 vatrogasaca.

Miris paljevine od tog požara oseća se i u Splitu.

Novinari Slobodne Dalmacije na terenu su svedočili kako sve više turista odlazi i napušta apartmane u Žrnovnici i obližnjoj Podstrani u strahu od širenja požara.

Meštani motornim testerama ruše stabla oko kuća

Od čitatelja iz Žrnovnice su dobili dramatične informacije da gore maslinici, a meštani su se uhvatili motorne testere i ruše stabla oko kuća kako bi sprečili širenje požara, javlja Slobodna Dalmacija.

Policija se stacionirala kod bivšeg Lavčevićevog kamenoloma, na predelu Žminjača, tako da je praktično nemoguće ući u mesto iz smera Splita.

Splićani javljaju da su se ostaci požara sa krajnjeg istoka preselili na sami zapad Splita i pepeo se sručio na Meje. Stoga ni ne čudi da se po celom Splitu i okolini oseti miris dima s obližnjeg zgarišta.

Stanovnici nose maske

Požar na otvorenom prostoru na području Žrnovnice koji je sinoć izbio zbog udara groma u popodnevnim satima, buknuo je, a Dalmacija Danas javlja da je put zatvoren, stanovnici nose maske, a deca su napustila svoje domovi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter