Izvor: TANJUG
04.11.2023 u 15:28
0

„STRAŠNO JE“ Hrvatski državljani stigli iz Gaze u Hrvatsku

Prva grupa evakuisanih hrvatskih državljana iz Pojasa Gaze stigla je u Hrvatsku, javljaju hrvatski mediji.

– Strašno je. Sve je bombardovano – bolnice, škole.  Bilo je mnogo napada, ali nikada ovako. Ovo je genocid – rekla je gospođa Vedrana i dodala da je zdravstveno dobro, ali da je stradalo psihičko zdravlje.

U četvrtak su evakuisani svi hrvatski državljani koji su hteli da napuste Pojas Gaze. Iako su se prvobitno prijavila 23 hrvatska državljana, jedna se žena predomislila i odlučila da ostane.

OVO JE NAJVEĆA OPŠTINA U HRVATSKOJ: Ima više stanovnika od tri četvrtine hrvatskih gradova

– Proces povratka hrvatskih državljana koji su hteli da napuste Pojas Gaze je počeo – rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković. Ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman dan ranije je kazao kako postoje informacije da je u toj palestinskoj enklavi jedan hrvatski državljanin poginuo, ali da to nije potvrđeno.

Plenković je rekao kako i dalje nema pouzdanih saznanja te da se te informacije proveravaju. On se zahvalio ambasadama u Izraelu, Egiptu i Kataru na toj operaciji, kao i katarskom emiru koji je, kako se navodi, bio vrlo konstruktivan u tom procesu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter