Izvor: Happy BSC Portal/Vecernji.hr
04.11.2023 u 13:09
0

OVO JE NAJVEĆA OPŠTINA U HRVATSKOJ: Ima više stanovnika od tri četvrtine hrvatskih gradova

Viškovo je mesto koje već 30 godina ima status opštine, a sa svojih 16.084 stanovnika ima više stanovnika od 97 hrvatskih gradova - "presecajući" one poznatije poput Makarske, Jastrebarskog, Rovinja i Zaboka.

Kada bi svi halubajski zvonari, poznati kao karnevalski kraljevi riječkog zaleđa, izašli na ulice i krenuli u trodnevni pohod po okolnim selima, mnogi bi bili iznenađeni hordama, jer opština u kojoj žive ima više stanovnika nego čak 76% gradova u Republici Hrvatskoj.

Reč je o Viškovu, mestu koje već 30 godina ima status opštine, a sa svojih 16.084 stanovnika ima više stanovnika od 97 hrvatskih gradova, što „preseca“ i one poznatije poput Makarske, Jastrebarskog, Rovinj. i Zabok.

Inače, ova opština, koja se nalazi iznad Rijeke, grada koji po brojnosti ne prestiže, i dalje je bila najmnogoljudnija prema Popisu stanovništva iz 2011. godine sa 14.415 stanovnika.

OGROMNA PIJAVICA PROTUTNJALA BRAČOM: Sve je trajalo desetak minuta

Tada je imao svega oko 4.000 stanovnika, manje od 30. grada po veličini – Svete Nedelje. Ako bismo malo više pričali o brojkama, Viškovo je čak 11,5 puta brojnije od Komiže – grada Hvara koji na svojim plećima nosi 1.394 stanovnika, a za prestizanje Poreča nedostaje tek oko 500 ljudi. Pored gradova, Viškovo bi pariralo Dugom Selu, a da je zagrebački o

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter