Izvor: N1/KLIX.BA
11.05.2024 u 18:36
0

MILANOVIĆ ZAHTEVA REŠENJA STATUSA HRVATA U BIH: Status Hrvata u Bosni pitanje nacionalne bezbednosti Hrvatske

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je danas izjavio u Tuzli, u BIH, da je status Hrvata u BiH pitanje nacionalne bezbednosti Hrvatske.

Milanović je ocenio da po Izbornom zakonu BiH Hrvati u BiH ne mogu birati svog člana Predsedništva, naglasivši da to treba menjati i „vratiti na fabričke postavke“.

„Ovo je država Hrvata, Srba i Bošnjaka ili Bošnjaka, Srba i Hrvata. Moraju biti ravnopravni. Moraju imati pravo izbora svojih nacionalnih predstavnika i to je tako. To možda nije idealno, ali je tako“, kazao je Zoran Milanović – preneo je sarajevski portal Kliks (Klix.ba).

On je ocenio da u tom pogledu „HDZ nije napravila apsolutno ništa i neće napraviti“.

„Tu ću stati, jer sam u stranoj državi. Domovinski pokret, ako ih želi pritegnuti, može, ali očito ne žele, jer se ne žele baviti pravom državnom politikom i sistemom nacionalne bezbednosti, a odnosi sa BiH i status Hrvata su takođe pitanje nacionalne bezbednosti Hrvatske“ – rekao je Milanović.

Ukazao je da time „ne misli na oružje i rat, jer je BiH mirna zemlja“.

Predsednik Hrvatske ;je ocenio da HDZ-ov predlog izmena Izbornog zakona BiH nije prošao i da se to neće ni desiti, dodavši da treba nametnuti temu promene Izbornog zakona BiH da bi se obezbedilo da Hrvati biraju svog člana Predsedništva BiH.

„Hrvatska je članica NATO-a i EU i to je prostor za pomoć drugima, pa i BiH“, naglasio je Milanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter