Izvor: 24 sedam
04.10.2024 u 14:02
0

U SLOVENIJI SNEG NE PRESTAJE DA PADA: Snažna bura stvara velike probleme, evakuisano 30 osoba

Planinski delovi Slovenije su prekriveni jakim snežnim padavinama, sa 35 centimetara snega na Kredarici

Teške vremenske nepogode zabeležene su u regionu. Poplave su pogodile Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, dok u Sloveniji pada sneg.

Primorska oblast se bori sa snažnom burom koja stvara velike probleme, a meteorolog Blaž Šter je putem društvene mreže Iks izvestio o situaciji, navodeći da je „na mnogim mestima u Centralnim Alpama pada sneg“.

Planinski delovi Slovenije su prekriveni jakim snežnim padavinama, sa 35 centimetara snega na Kredarici i 10 centimetara na Vršiču, što je posebno izazovno za saobraćaj, piše Blic.

Najavljena je temperatura od dva do 13 stepeni Celzijusa, a u noći između petka i subote očekuje se pojačani vetar u primorskoj oblasti sa brzinom preko 120 kilometara na sat, posebno u Vipavskoj dolini. Padavine će se nastaviti do subote ujutro, a najviše kiše se očekuje u zapadnoj, južnoj i centralnoj Sloveniji.

Podsetimo, nedavno se u Sloveniji izlila reka Soča nakon obilnih kiša.

Vatrogasne službe su evakuisale 30 osoba nakon što je odron blokirao put u mestu Lepena u Sloveniji, prenela je agencija STA.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter