Izvor: Blic
26.09.2024 u 21:26
0

VEROUČITELJICA PONIZILA UČENIKA PRED CELIM ODELJENJEM: Usvojenog dečaka terala da piše imena bioloških roditelja

Mališani koji su nakon udaraca od strane života u početku, našli sreću i ljubav nakon usvajanja, ponekad dobiju još neku kašiku pelina od strane vršnjaka ili starijih osoba u kasnijoj dobi odrastanja. Jednu takvu priču o mališanu koji je prošao sito i rešeto, na društvenim mrežama podelila je devojka po imenu Ana.

Tviterašica koja se potpisuje kao „Ana banana“ podelila je na svom nalogu priču o dečaku koji je usvojen, zbog čega je u jednom trenutku bio stigmatizovan od strane nastavnice veronauke, kao i same direktorke škole koju pohađa u Hrvatskoj.

Mališan navodno stigmatizovan na svim nivoima

Kako je ispričala, dečaka su tokom časa veronauke terali da napiše ime bioloških roditelja, iako su znali da je usvojen. Nakon što joj je objasnio da ne zna, pritisak se nastavio da napiše ime biološke majke. Usled svega toga, kada je došao kući, stres koji je doživeo, nastavio je da se rasplamsava.

Nažalost, kako je napisala, u ovoj situaciji se nalazio samo delić problema sa stigmatizacijom, budući da je mališan preživeo i fizičku torturu od strane vršnjaka iz razreda. Tom prilikom, usvojitelji, pa ni dečak, navodno. nisu naišli ni na razumevanje od strane direktorke obrazovne ustanove.

Od vršnjaka trpeo batine

„Nakon 2 godine adaptacije u školi i društvu, jedne godine relativnog mira danas se nađe Veroučiteljka koja od usvojenog dečaka traži da napiše imena svojih bioloških roditelja. Dečak kaže da ne zna ime biološkog oca. Dotična kaže da napiše ime biološke majke i nebiološkog oca. Dečak odbija.

Celo popodne kod kuće bes i muka dok nije uspeo to da prepriča. Njemu je najgore to što su 2 nova učenika ovo čula prvi put na ovaj način.

Direktorka nikad nije imala empatije niti razumevanja, pa ni onda kada se saznalo da njih nekoliko iz razreda tuku dečaka u WC-u. Štaviše, optuživala je usvojitelje da joj prave probleme.

Ova država ne zaslužuje ni trunku poštovanja. Svaka čast svim usvojiteljima ovog sveta.“, napisala je Ana unutar objave koja je duboko potresla sve koji su je pročitali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter