Izvor: BSC Happy/kurir.rs
04.12.2023 u 11:35
1

VEZALI JE, UBACILI U VREĆU, PA „GEPEKOVALI“: Isplivali jezivi detalji Vanjinog (14) ubistva

Ubijena Vanja Đorčevska (14) je kidnapovana u ulazu zgrade u kojoj je živela u Skoplju. Osumnjičeni su posvedočili da su je čekali nakon što su dobili informaciju od organizatora Ljupča Paleski-Palčo, koji je u bekstvu.

Za Palča su rekli da je informaciju dobio od Vanjinog oca, Aleksandra. Vanju su vezali i stavili u vreću. Ubijena je van Skoplja. Osumnjičeni su ispričali i kako su kopali grob.

– Utvrđeno je da su je dve osobe koje su bile sa sitroenom, a po dobijanju informacije prethodne večeri da će devojčica biti sama, odvele sa ulaza zgrade, vezale joj ruke i noge, stavili u vreću za spavanje, izvadili je, stavili u prtljažnik. Odvezeno je na lokaciju van Skoplja, a zatim je vozilo zapaljeno – rekao je Spasovski.

Ubistvo je izvršeno u selu Brazda. Prema istrazi, izjave su pokazale da su stvari izmakle kontroli jer je Vanja svuda bila tražena, pa su osumnjičeni odlučili da je ubiju.

„OPROSTI NAM, NE ZNAMO KAKO DA SE POZDRAVIMO“: Potresan oproštaj Vanjinih drugara

– Motive znamo, iz izjava osumnjičenih. Unapred, kada su se dogovorili, motivi su bili novac – da se uzme novac od majke deteta. Postupak za iznudu nije započet – rekao je Bubevski. Dodao je da su osumnjičeni u pritvoru i sada istražujemo njihove veze sa ocem.

-Samo posredni dokazi ukazuju da je otac rekao kada će ona izaći iz kuće, pa je imao neku komunikaciju sa njima. Dvojica od trojice osumnjičenih rekli su da su sanjali kada će, gde i u koje vreme devojčica napustiti kuću – objasnio je Bubevski.

Za oca će se tražiti pritvor.

– Njegova dosadašnja izjava u policiji koliko znam, ne znam da li će se promeniti, otac i dalje negira ove radnje. Njegovu umešanost, koju smatramo indirektnom, izvlačimo iz konteksta drugih uključenih u slučaj, jedna osoba je rekla da sve to zna iz kontakta sa ocem. Biće zatraženo njegovo zadržavanje, imamo osnova za sumnju -rekao je tužilac Gavril Bubevski.

Sve vreme Aleksandar, Vanjin otac, bio je u policiji. On do juče nije priznao krivicu i negirao je bilo kakvu vezu sa slučajem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VEZALI JE, UBACILI U VREĆU, PA „GEPEKOVALI“: Isplivali jezivi detalji Vanjinog (14) ubistva”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter