Izvor: 24 sedam
02.09.2024 u 10:05
0

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Školska godina počinje uz manje odeljenja i nove zakonske mere

Prva novina je da će u odeljenjima prvih razreda biti po 28 učenika, što će omogućiti nastavnicima da se individualnije posvete svakom detetu

U Petoj beogradskoj gimnaziji, uz svečano intoniranje himne „Bože pravde“ i prisustvo ministarke prosvete Slavice Đukić Dejanović, danas je obeležen početak nove školske godine.

Ministarka Đukić Dejanović najavila je da će ova školska godina biti obeležena primenom novih zakonskih i podzakonskih akata, donetih nakon tragičnog događaja u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

„Prva novina je da će u odeljenjima prvih razreda biti po 28 učenika, što će omogućiti nastavnicima da se individualnije posvete svakom detetu,” istakla je Đukić Dejanović.

Takođe, uvođenje nove platforme „Zdravitas“ omogućiće praćenje motornog razvoja učenika od trećeg razreda osnovne do završetka srednje škole, sa posebnim fokusom na kogniciju, emocije i druge komponente ličnosti.

„Učenici i studenti moći će da dobiju stipendije i kredite putem nove aplikacije koja će uskoro biti instalirana,” dodala je ministarka.

Poseban značaj ove godine dobiće i nove nacionalne čitanke za prve i druge razrede, koje će na slikovit način predstavljati tradiciju srpske književnosti, istorije, kulture i umetnosti.

„Projekat ‘Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo’ nastaviće se u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, a radimo i na dodatnim poboljšanjima zakona na inicijativu sindikata i udruženja građana,” najavila je Đukić Dejanović.

Na kraju, ministarka je poželela svim učenicima uspešnu školsku godinu i naglasila važnost dostojanstva i podrške nastavnika u obrazovnom procesu.

Direktorka Pete beogradske gimnazije, Borka Popović, istakla je značaj prijateljstava i sigurnosti u školi, i poželela učenicima puno uspeha i nezaboravnih uspomena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar