Izvor: Tanjug
25.04.2022 u 16:40
0

Propao dogovor o uspostavljanju humanitarnog koridora! Evo ko bi trebao da bude incijator i garant sporazuma!

Ukrajina nije postigla nikakav dogovor sa Rusijom o uspostavljanju humanitarnog koridora za evakuaciju civila iz južnog grada Marijupolja, izjavila je danas potpredsednica vlade Irina Vereščuk, dodajući da bi Ujedinjenice Nacije trebalo da budu inicijator i garant takvog sporazuma.

„Važno je razumeti da se humanitarni koridor otvara dogovorom obe strane. Jednostrano najavljen koridor ne pruža bezbednost, pa stoga nije humanitarni koridor“, objavila je Vereščuk na Telegramu, prenosi agencija Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

RUSI SPREMNI ZA ISTORIJSKU EKSPEDICIJU: Najveći naučni poduhvat u poslednjih 30 godina!

Potpredsednica vlade je rekla da je Ukrajina „apelovala na generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da bude inicijator i garant uspostavljanja humanitarnog koridora za civile iz Azovstalja„.

Dodala je da bi predstavnici UN i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta trebalo da budu prisutni kada se uspostavi bilo kakav humanitarni koridor.

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je ranije danas da su ruske trupe i snage samoproglašene Narodne Republike Donjeck prekinule dejstva u 14 časova kako bi omogućile civilima koji su još zarobljeni u kompleksu čeličane Azovstalj da izađu iz borbene zone.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter