Izvor: sputniknews.com
08.05.2022 u 16:49
0

ISPOVEST ZAROBLJENOG UKRAJINSKOG OFICIRA: „Ne zanimaju me, zbog NJIH su marinci trpeli VELIKE GUBITKE“

Nacistički bataljon „Azov“ (protiv čijih pripadnika je pokrenut krivični postupak u Rusiji) je predavao svoje položaje, zbog čega su ukrajinski marinci trpeli velike gubitke, rekao je zarobljeni načelnik štaba 36. brigade marinaca Oružanih snaga Ukrajine pukovnik Dmitrij Kormjankov.

„Oni (‘Azov’) su jednostavno napuštali područja u kojima su izvršavali zadatke – shodno tome, mi smo morali da zauzimamo ta područja. Da ne bismo bili opkoljeni. Mi… smo drugo odeljenje… Mi možemo da raportiramo samo našem neposrednom pretpostavljenom o promeni taktičke situacije, a komandant o donošenju odluka o toj situaciji“, objasnio je Kormjankov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ZAPAD POMAŽE NACISTIMA?! Moguće da su visoki zapadni oficiri na teritoriji „Azovstalja“!

Komandant im je, prema njegovim rečima, govorio da „razvuku jedinicu i spreče proboj neprijatelja“.

Pukovnik je najpre suzdržano govorio o svom ličnom odnosu prema „azovcima“.

„Nisam jedan od njih. Nikako. Ne zanimaju me. Ne zanima me njihovo postojanje. Imali smo kratak zajednički period sa njima kada smo mogli nekako da komuniciramo. To je trajalo do trenutka kada su počeli da se udaljavaju sa levog i desnog krila. Kada su izložili naše redove i naterali naše jedinice da se razbiju. Takoreći, da dođemo u taktički nepovoljan položaj i pretrpimo velike gubitke u ljudstvu i tehnici…“, ispričao je on.

Zarobljeni pukovnik rekao je da ne zna ništa o tome čime su se pripadnici „Azova“ rukovodili tokom takvih manevara.

„Još jednom ponavljam: to je drugo odeljenje. Mogli smo nekako da reagujemo na nešto samo tako što bismo javili pretpostavljenima da imamo takvu situaciju. I, shodno tome, komandant je donosio odluku o raspoređivanju jedinica na krila, raspoređujući ih na liniju odbrane. To je naknadno dovelo do toga da je veliki broj ljudi poginulo i dovelo do takvog položaja da nam je sva manevarska sposobnost bila ograničena. Odnosno, potpuno smo bili sputani borbenim dejstvima, a shodno tome, da se pomeramo“, dodao je ukrajinski oficir.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter