Izvor: Tanjug
05.08.2022 u 09:06
0

Tri broda sa ukupno 58 hiljada tona kukuruza iz ukrajinskih luka isplovilo prema Turskoj, Velikoj Britaniji i Irskoj

Tri broda sa ukupno 58 hiljada tona kukuruza iz ukrajinskih luka isplovilo je jutros prema Turskoj, Velikoj Britaniji i Irskoj, saopštilo je Ministarstvo odbrane Turske.

Prvi brod „Navist“ pod zastavom Paname, isplovio je iz luke Odesa za Irsku sa 33.000 tona žitarica, navodi se u saopštenju ministarstva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

RUSKE BEZBEDNOSNE SNAGE NEUTRALISALE U HERSONU DIVERZANTSKU ĆELIJU UKRAJINSKE TERITORIJALNE ODBRANE: Privedeni njeni članovi i dva komandira (VIDEO)

Brod će proći inspekciju u Zajedničkom koordinacionom centru (JČ) u Istanbulu pre nego što nastavi plovidbu do svog konačnog odredišta.

Drugi brod „Rojen“, pod zastavom Malte, napustio je luku Černomorsk sa 13.000 tona žitarica, a konačno odredište mu je Velika Britanija, saopšilo je ministarstvo i dodalo da ga prati i Zajednički koordinacioni centar, prenosi Anadolija.

Treći brod „Polarnet“, brod pod zastavom Turske, koji je čekao u luci Černomorsk, uplovio je u luku Karasu u severozapadnoj Turskoj.

Brod, koji prevozi 12.000 tona žitarica će tako biti podvrgnut inspekciji zajedničkog tima u Istanbulu.

U poneđeljak je iz ukrajinske luke Odesa isplovio prvi brod sa žitom koji je potom iz Istanbula nastavio put prema Libanu nakon određenih provera u Istanbulu.

Brod, pod zastavom Sijera Leona, bio je natovaren kukuruzom.

Uz posredovanje Turske i UN-a, Ukrajina i Rusija u Istanbulu potpisale su 22. jula sporazum o obnovi isporuka ukrajinskih žtarica iz crnomorskih luka.

Prema dogovoru, uspostavljen je koordinacioni centar za sprovodenje zajedničkih inspekcija na ulazima i izlazima iz luka, osiguravajući sigurnost ruta.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter