Izvor: TANJUG
20.09.2022 u 15:10
0

SIJARTO O KAZNENIM MERAMA RUSIJI: EU treba da zaboravi osmi paket sankcija

Evropa više pati od posledica sankcija koje je uvela Rusiji zbog rata u Ukrajini, nego sama Moskva, i bilo bi najbolje da se odustane od osmog paketa kaznenih mera, jer će on samo dodatno produbiti probleme, saopštio je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto koji učestvuje na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (GS UN) u NJujorku.

ŠEF MAĐARSKE DIPLOMATIJE: Evropa više pati od posledica sankcija koje je uvela Rusiji zbog rata u Ukrajini, nego sama Moskva!

Ministarstvo spoljnih poslova Mađarske prenelo je izjavu Sijarta, koju je dao nakon neformalnog sastanka Saveta za spoljne poslove, u kojoj je naglasio da su do sada uvedene kaznene mere „nesumnjivo naškodile Evropi mnogo više nego Rusiji“, jer su dovele do porasta inflacije i troškova komunalnih usluga u EU, prenosi MTI.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je rekao i da je „ogromna većina“ sveta van Evrope već shvatila da su posledice sankcija teže od posledica rata, jer izazovi sa kojima se svet trenutno suočava proističu iz sankcija, a ne direktno iz rata.

 – Hteli mi to ili ne u Evropi, ovo mišljenje već jeste razvijeno u ogromnoj većini sveta van Evrope – dodao je Sijarto. 

Mađarski ministar je poručio da „EU treba da zaboravi osmi paket sankcija, da prestane da govori o njemu  i da poziva na mere koje bi mogle dodatno da pogoršaju poteškoće u snabdevanju energentima“.

 – To jasno pokazuje da čak i razgovor o mogućnosti daljih sankcija podiže cene – rekao je on.

Sijarto je izjavio da „gubljenje vremena“ ne koristiti GS UN za postizanje mira.

On je, takođe, rekao da je važno podržati napore Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u vezi sa ukrajinskom nuklearnom elektranom Zaporožje, koja je pod ruskom kontrolom, kako bi se garantovala bezbednost reaktora, a što zahteva da se sve ratne aktivnosti u tom regionu što pre okončaju, navodi MTI.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter