Izvor: Tanjug
25.09.2022 u 10:00
0

U TALASU PROTESTA POGINULA 41 OSOBA: Demonstracije u Iranu se ne smiruju nakon smrti Mahse Amini!

U talasu protesta koji su zahvatili Iran posle smrti 22. godišnje devojke Mahse Amini, do sada je poginula najmanje 41 osoba, javila je danas državna televizija.

Protesti nakon njene smrti izbili su u većini od 31 iranske provincije, javila je agencija Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Iranski predsednik Ebrahim Raisi rekao je juče da Iran mora „odlučno da se pozabavi sa onima koji narušavaju bezbednost i mir u zemlji“, prenosi Rojters pozivajući se izveštaj iranskih državnih medija.
Raisi je to poručio tokom telefonskog razgovora, u kome je izjavio saučešće porodici pripadnika bezbednosnih snaga koji je ubijen tokom protesta prošle nedelje.

Raisi je rekao da provladine demonstracije u Iranu pokazuju u potpunosti moć Islamske republike, a Rojters je preneo da su provladini demonstranti pozivali na pogubljenje ljudi koji protestuju protiv režima, nakon što je 22-godišnja devojka umrla, kako oni tvrde, od posledica mučenja takozvane policije za moral.

PREDSEDNIK IRANA RAISI SE OGLASIO: Provladini protesti pokazuju moć Islamske Republike

Amini, devojke iz iranske provincije Kurdistan, pala je u komu i umrla nakon što ju je u Teheranu prošle sedmice uhapsila policija za moral zbog nepoštovanja pravila nošenja hidžaba, što je izazvalo demonstracije u više oblasti, uključujući glavni grad.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter