Izvor: Kurir.rs/RT
25.09.2022 u 10:25
0

AMERIKANCE RAT U UKRAJINI UOPŠTE NE INTERESUJE: Istraživanje pokazalo šta ih pred novembarske izbore najviše muči! (VIDEO)

Rusko-ukrajinski sukob i druge priče koje su emituju glavne američke medijske kuće očigledno nisu uspele da pogode nerv mnogih Amerikanaca, koji su daleko više zabrinuti za pitanja poput kriminala i inflacije koja su u centru pažnje zbog predstojećih izbora, vodeći objavila je anketa.

SILAN GUBITAK NAJBOGATIJIH AMERIKANACA: Izgubili na berzi 93 milijarde dolara

„Zastarelo medijsko rasvetljavanje je u velikoj meri propalo“, saopštio je Rasmusen Reports u subotu, navodeći ankete koje pokazuju neslaganje između tema koje su najčešće postavljale kablovske vesti i pitanja koja se tiču glasača. Posebno su mnogi glasači slegli ramenima ukrajinskoj krizi, ne uspevši da se svrsta među deset najvećih pitanja i samo jedan od pet Amerikanaca je naveo da je „veoma važna“.

Poređenja radi, 87 odsto birača je „zabrinuto“, a 56 odsto „veoma zabrinuto“ zbog nasilnih zločina, izveštava Rasmusen. Ostala glavna pitanja uključuju energetsku politiku (87% zabrinuto i 54% veoma zabrinuto), visoke cene gasa (86% i 57%), inflaciju (85% i 57%), ekonomiju (84% i 55%) i ilegalnu imigraciju (84% i 54%).

Ostalih 12 najvećih pitanja rangiraju se nešto niže u smislu opšte zabrinutosti, sa 75-80%, ali neka od njih registruju jaku zabrinutost sa čak više birača nego vodeće teme. Na primer, varanje na izborima i izborni integritet su veoma zabrinjavajući za većinu Amerikanaca, sa 60% i 59%, respektivno – utrostručuje nivo jake zabrinutosti zbog Ukrajine. Oko 58% ispitanika Rasmusenove ankete veoma je zabrinuto zbog školskih pitanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nasuprot tome, medijski favorizovane teme zabrinjavaju mnogo manji broj birača. Na primer, Rasmusen je otkrio da je 65% glasača zabrinuto zbog klimatskih promena, a samo 38% je veoma zabrinuto. Istraga o neredima na američkom Kapitolu važna je za 57% Amerikanaca i veoma važna za samo 41%, uprkos tome što se saslušanja emituju na televiziji u udarnom terminu. Poput sukoba u Ukrajini, pandemija koronu i LGBTK pitanja se rangiraju kao jaka zabrinutost sa samo jednim od pet ispitanika.

Rezultati bi mogli biti dobri za republikance u srednjem roku, s obzirom da su druge ankete pokazale da glasači favorizuju GOP u odnosu na demokrate da se bave pitanjima kao što su kriminal, ekonomija, inflacija i bezbednost granica. Rasmusenova anketa pokazala je da republikanci imaju prednost od dva poena samo 46 dana od izbora.

Čak i među onim Amerikancima koji su jako zabrinuti zbog ukrajinske krize, ne podržavaju svi politiku predsednika Džoa Bajdena da Kijevu pošalje oružje i drugu pomoć vrednu milijarde dolara. Rasmusenova anketa ranije ove nedelje pokazala je da 42 odsto birača veruje da je sukob oslabio nacionalnu bezbednost SAD.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter