Izvor: Blic
07.09.2024 u 13:10
0

U NAREDNA DVA SATA STIŽU PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM: Hitno se oglasio RHMZ ovi delovi Srbije su sledeći

Nakon što su rano jutros munje i gromovi probudili Beograd, RHMZ se oglasio i izdao najnovije upozorenje. U naredna dva sata u delu Šumadije i Pomoravlјa lokalno se očekuju plјuskovi sa grmlјavinom.

– U naredna dva sata u delu Šumadije i Pomoravlјa pretežno oblačno, ponegde sa kišom ili lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom – navedeno je u najavi RHMZ.

Oni su dodali da se pljuskovi očekuju i u jugoistočnim delovima Beograda (Sopot, Vrčin, Grocka).

Još tri predela Srbije našla su se danas na udaru nevremena.

– Tokom prepodneva u južnom Banatu, delu Šumadije i Pomoravlјa pretežno oblačno, ponegde sa kišom ili lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom – kažu iz RHMZ.

Vremenska prognoza do kraja dana

U Srbiji će danas biti promenljivo sa dužim sunčanim intervalima, pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom biće lokalnog karaktera a najviša dnevna temperatura iznosiće do 32 stepena.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), duvaće slab i umeren istočni i jugoistočni, u košavskom povremeno i jak vetar.

Najniža temperatura iznosiće od 15 do 21, a najviša dnevna od 28 do 32 stepena.

Pljusak u Beogradu

Iako su se Beograđani obradovali ovom osveženju nakon vreline, kiša je izazvala kolaps u delovima grada.

Kako se vidi na snimku, objavljenom na stranici Moj_Beograd, na Banovom brdu ulice su bile potopljene.

Na društvenim mrežama šire se fotografije i snimci i iz drugih beogradskih opština na kojima se može videti slična situacija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter