Izvor: ženski magazin
20.09.2022 u 14:49
0

Kako bi smanjili menstrualne bolove u ishranu ubacite ovih 11 namirnica!

Dodavanje neke od sledećih namirnica vašoj ishrani može vam pomoći da se osećate bolje tokom menstruacije.

Zeleno lisnato povrće

Tokom menstruacije, uobičajeno je da vam nivoi gvožđa opadaju, posebno ako su menstruacije obilne. To može dovesti do umora, bolova u telu i vrtoglavice. Zeleno lisnato povrće, kao što su kelj i spanać, može povećati nivo gvožđa u telu. Spanać je takođe bogat magnezijumom.

Piletina

Piletina je još jedna hrana bogata gvožđem i proteinima koju možete dodati svojoj ishrani. Konzumiranje proteina je od suštinskog značaja za sveukupno zdravlje i može povećati sitost, suzbijajući žudnju.

Manje menstrualnih bolova sa ribom

Bogata gvožđem, proteinima i omega-3 mastima, riba je hranljiv dodatak vašoj ishrani tokom menstruacije. Omega-3 mogu smanjiti intenzitet menstrualnih bolova, prema studiji.

Sočivo i pasulj

Sočivo i pasulj su bogati proteinima, pa su dobra zamena za meso za vegane i vegetarijance. Takođe su bogati gvožđem, što ih čini odličnim dodatkom vašoj ishrani ako je nivo gvožđa nizak.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Crna čokolada

Ukusna i korisna užina, crna čokolada je bogata gvožđem i magnezijumom.100 grama sa 70 do 85% sadržaja kakaoa, sadrži 67% preporučenog dnevnog unosa gvožđa i 58% magnezijuma.

Manje menstrualnih bolova sa orasima

Većina orašastih plodova je bogata omega-3 masnim kiselinama i odličan su izvor proteina. Takođe sadrže magnezijum i razne vitamine. Maslac od orašastih plodova ili mleko na bazi orašastih plodova takođe su odlična alternativa.

Jogurt

Mnoge žene su podložne vaginalnim infekcijama tokom ili nakon menstruacije. Hrana bogata probioticima, kao što je jogurt, može da podstakne „dobre“ bakterije u crevima i može da vam pomogne u borbi protiv infekcija.

BOJA VAŠE MENSTRUACIJE otkriva da li ste zdravi – ili je obavezno da POSETITE LEKARA!

Manje menstrualnih bolova sa kinoom

Kinoa je bogata hranljivim materijama kao što su gvožđe, proteini i magnezijum. Takođe je bez glutena, tako da je odlična hrana za one sa celijakijom. Pored toga, spada u namirnice sa niskim glikemijskim indeksom, što praktično znači da se osećate siti i puni energije, duže vreme nakon konzumiranja.

Voće

Voće bogato vodom, kao što su lubenica, dinja, odlično je za održavanje hidratacije. I slatko voće, kao što su grožđe i smokve, može da obuzda vašu želju za šećerom, izbegavajući tako rafinisane šećere.

Kombuha

Jogurt nije jedina hrana bogata probioticima. Ako izbegavate mlečne proizvode, čaj od kombuhe je odlična hrana koja pomaže varenju, spavanju, gubitku težine i detoksikaciji, a istovremeno stimuliše imuni sistem.

Manje menstrualnog bola sa đumbirom

Đumbir ima antiinflamatorni efekat, koji može da umiri bol u mišićima. Đumbir takođe može smanjiti mučninu, ali nemojte konzumirati velike količine. Konzumiranje više od 4 grama dnevno može izazvati bolove u stomaku.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter