Izvor: glossy
22.12.2023 u 17:20
0

DA UVEK BUDE SVEŽ: Trik poznate kuvarice za efikasno čuvanje AVOKADA

Pogledajte na koji način možete sačuvati avokado i produžiti mu "rok trajanja".

Sigurno vam se desilo da kupite avokado, pojedete pola a drugu polovinu ostavite za kasnije, i kada odlučite da pojedete taj ostatak on promeni boju.

Iako je bezbedno jesti potamneli avokado, njegov gorak ukus sigurno nije nešto u čemu ćete uživati.

Trejsi Vajntraub, kuvarica i osnivačica kompanije „Gracefulli Fed“, podelila je svoje znanje o ovoj voćki sa Martom Stjuart i objasnila zašto menja boju.

Kada dođe u kontak sa vazduhom dolazi do hemijske reakcije koja proizvodi melanin – crni i braon pigment – objašnjava Trejsi.

Da bi se ova reakcija sprečila, Trejsi preporučuje da se avokado premaže maslinovim uljem.

Kako ona kaže – stvara masnu barijeru između voća i vazduha, čime se sprečava menjanje boje –

– Nakon što ste avokado premazali maslinovim uljem, dodatni savet je da stavite avokado u hermetički zatvorenu posudu. Ovo će dodati sloj zaštite – rekla je Trejsi.

 

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter