Izvor: NAJŽENA
22.06.2024 u 22:27
0

Feng Šui nalaže da ove biljke donose blagostanje i novac, morate ih imati u svom domu

Čak i oni koji žive u malim gradskim stanovima mogu da uživaju u blagodetima prirode tako što će iskoristiti snagu biljaka

Ljudska bića su stvorena da žive okružena prirodom, ali mnogi od nas sada provode dane ili čak mesece bez uživanja na svežem vazduhu. Ovo utiče i na naše fizičko i na naše mentalno zdravlje više nego što mislimo.

Međutim, pomoć je na dohvat ruke. Čak i oni koji žive u malim gradskim stanovima mogu da uživaju u blagodetima prirode tako što će iskoristiti snagu biljaka. Njihova neverovatna svojstva dokazala je savremena nauka.

Feng Šui

Prema drevnoj kineskoj disciplini Feng Šui- što bukvalno znači ,,vetar-voda“ – biljke stvaraju harmoniju i blagostanje oko nas, povećavajući našu kreativnost i proizvodnju takozvanih hormona sreće, kao što su serotonin ili oksitocin.

Evo nekih od preporučenih:

  • Kaktus apsorbuje toksičnu energiju.
  • Drveće narandže ili grejpfruta privlalači prosperitet.
  • Potos odbija loše vibracije. Često se postavlja u najmračniji ugao kuće.
  • Bambus, donesi sreću i mir.
  • Božur, donosi zdravlje i sreću u ljubavi. Često se postavljaju u dnevnu sobu tako da svoju energiju šire na ostatak kuće.
Nauka

Svi znamo da biljke apsorbuju ugljen-dioksid. Ali studija koju je NASA sprovela 1980-ih ukazuje na sposobnost nekih biljaka da prečiste vazduh apsorbujući supstance štetne po zdravlje sadržane u uobičajenim kućnim predmetima poput farbe. Za samo 24 sata mogu da eliminišu do 87% toksičnog vazduha u prostoriji.

Paprati se preporučuju za borbu protiv formaldehida, zagađivača koji se koristi u proizvodnji plastike, a takođe se nalazi u drugim građevinskim materijalima kao što su nameštaj od iverice, lak i lepak.

 

Bele rade pomažu da se neutrališe benzen iz smola, proizvoda za čišćenje, a takođe i duvanskog dima.

Azalea je veoma efikasna protiv amonijaka koji se nalazi u nekim proizvodima za čišćenje, deterdžentima i kozmetici, prenosi Hola! .

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter