Izvor: Kurir
05.06.2024 u 21:54
0

OVAJ SASTOJAK JE UBICA PRAŠINE! Trik koji se koristi i u muzejima

Čišćenje kuće, a pogotovo brisanje prašine je dosadan ali obavezan posao, evo kako da ga olakšate sebi

Borba sa prašinom u kući je svojevrsna borba titana. Uzaludan posao koji nikome ne pada lako kada se uzme u obzir da rezultati tog mukotrpnog rada vrlo brzo postaju nevidljivi.

Verovatno ste do sada probali više načina da olakšate sebi ovaj sizifov posao, ali kamen se uporno skotrlja.

Međutim izgleda da je rešenje tu, ako je verovati čuvenom muzeju „Smitsonijan“, koji to navodi na svom sajtu, tajni sastojak je glicerin! A možete da kupite u većini apoteka.

OVAJ SASTOJAK JE KLJUČ DOBROG UKUSA: Punjene paprike i sarme biće mnogo ukusnije ako im dodate malo OVOGA!

Naime, nije dovoljno samo očistiti prašinu, već i sprečiti da se ona neko vreme ne pojavi. Zato sve što treba da uradite jeste da pomešate 5 litara vode sa 3 kašike glicerina, umočite krpu u ovu mešavinu, i njome prebrišete podove, ogledala i nameštaj, piše 24sata.hr.

Takođe, glicerin je efikasan u uklanjanju mrlja od kafe ili čaja sa odeće. Na svežu fleku nanesete kombinaciju kuhinjske soli i glicerina (u odnosu 1:1), a čim mrlja izbledi, odeću operete na standardan način.

Krpicom sa malo glicerina, možete tretirati i pohabane delove kožne odeće ili nameštaja.

Takođe za detaljno čišćenje prozora pomešajte glicerin i etil akohol u odnosu 1:10, i time obrišite stakla.

Dakle, nema potrebe za očajavanjem, ovog puta kao superheroj u pomoć vam stiže glicerin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter