Izvor: NAJZENA
27.09.2023 u 10:47
1

DUPLI AJLAJNER KAO ULITIMATIVNI ŠIK I OVE SEZONE: Evo kako da ga najbrže i najlakše nanesete

Bjuti industrija je poludela za trendom duplog ajlajnera koji je inspirisan šezdesetim godinama prošlog veka.

Bjuti trendovi neprestano se smenjuju, a slično kao i u svetu mode i šminkeri neretko pronalaze inspiraciju u prošlosti. Ranije je česta pojava bila da jedan specifičan izgled dominira određeni vremenski period, pa zato bez  teškoća možemo da povežemo specifične frizure ili način šminkanja sa određenom dekadom. Danas nas inspiriše dupli ajlajner koji je bio glavni mejkap trik tokom šezdesetih godina prošlog veka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sophia Loren (@sophialorenoriginal)

Crni ajlajner sa razlogom je jedan od mekjap proizvoda koji nepogrešivo asociramo sa prošlim vekom. Iako se način njegovog nanošenja menjao sa vremenom, izražena crna linija koja uokviruje i ističe oči u nekoj formi je prisutna na mnogim ikonama toga vremena. Dupli ajlajner zavladao je šezdesetih, te smo često mogli da ga primetimo na filmskim zvezdama ondašnjeg vremena, kako evropskih, tako i holivudskih.

Bridžit Bardo je donela ovaj trend među Francuskinje, a on se onda proširio dalje zahvaljujući popularnosti filmova u kojima su se pojavljivale.

Pozirala je i za naslovnice Vogue u raznim zemljama poput Nemačke, Italije i Japana. Italijanski Vogue napisao je da je bila najtraženiji model 2018. godine na njihovoj internet stranici.

Kako biste rekreirali ovaj izgled, liniju ajlajnera izvući ćete kako na gornjem kapku, tako i uz donju ivicu oka. Završni korak je i najvažniji, pa će tako biti potrebno da koso sečenom četkicom  produžite donju liniju tako da je ona paralelna gornjoj, ali se sa njome ne spaja. U kojoj meri ćete ih razdvojiti zavisiće od oblika vaših očiju, te u kojoj meri želite da ih istaknete i izdužite njihov izgled.

Ovaj bjuti trik se vraća na velika vrata i ne sumnjamo da ćemo ga viđati kao mejkap trend kod brojnih zvezda i influenserki.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DUPLI AJLAJNER KAO ULITIMATIVNI ŠIK I OVE SEZONE: Evo kako da ga najbrže i najlakše nanesete”

  1. Ajlajner ili ti tuš za oči ne može se skoro nikada naneti isto i na jedno i na drugo oko, ako se nanosi na donji deo oka , ne može oko izledati dobro ali SURMA , to je prah prvi put sam ga isprobala u Maroku kada sam išla sa turističkom agencijom, to je jedan divan prah tada se prodavao a to je bilo odavno u bočicama onim malenim sa gumenim čepićima kao što je kod nas pakovana tečnost za inekcije, nanosio se jednim potezom kroz oko od ugla oka prema spolja i na donji i na gornji kapak , imate takve sada olovke koje s enazivaju kajal ili neko kaže kažal , njih treb aobavezno krostiti ako se nema SURMA , em je surma zdrva , popravlja vidi i neguje oči , a što je najvažnije kada se nanese ona se upije kako d akžem ispod očnih kapaka i gore i dole spod onoga što se spolja vidi i na unutrašnjost donjeg kapaka , ne ide spolja možda sasvim malo , samo tako su oči fantastične , mnogo, mnogo, mnogo lepše od ajlajnera . Uostalom probati , uzmite kajal ili kažal olovku, kupite nije skupa i nanesti je ispod gornjeg kapka , duž kapka ne spolja i pogledajte koliko je to prirodno a lepo ,a onda stavite i na donji deo unutrašnjosti kapka , naravno da za svetle kose treba braon ili zeleni kažal može i plavi amože i crni za crnke . možete menjati u zavosnti od toga šta obučete . Ali prava SURMA JE ipak najbolja , zahvati sve što treba da bi oči bile lepe a one su ogledalo duše , kod loših ljudi ne može ni SURMA ništa da popravi .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter