Izvor: HappyBSC
11.03.2022 u 08:47
0

Da li znate čemu služi rupica na čepu hemijske olovke? Trik koji spašava život

Da li znate čemu služi rupica na čepu hemijske olovke?

Koliko često koristimo hemijske olovke, a da ni ne obraćamo pažnju na čep hemijske koji zapravo ima vrlo korisnu ulogu. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Naime, rupica na hemijskoj olovci spašava život. Napravljena je iz razloga ukoliko neko proguta čep da može da diše kroz tu rupicu dovoljno dugo dok ne dođe stručna pomoć. Ukoliko se čep zaglavi u dušniku, upravo ta rupica omogućava da se nastavi neophodan dotok kiseonika i tako spasi život.

Ovo je veoma praktična i korisna informacija pogotovo ukoliko imate malu decu koja često vole da se igraju sa raznim stvarima. 

Sve je krenulo kada je „BIC“, kompanija koja se bavi proizvodnjim hemijskih olovaka,  1991. godine prva odlučila da počne da proizvodi hemijske olovke sa rupicom na čepu upravo iz gore navedenih razloga. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter