Izvor:
03.04.2017 u 14:29
0

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Evo zašto NIKADA snove ne odsanjate do KRAJA!

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da sanjate neki san, bio on lep ili ružan, a da se probudite i ne zapamtite, ili ne završite san do kraja.

Sanjate neko buduće dešavanje ili lep događaj u kojem uživate, ali pred samo „veliko finale” – probudite se.

Snovi koje sanjate, a u kojima ima puno detalja nazivaju se lucidni snovi.

Tokom snevanja lucidnog sna mi smo svesni da sanjamo, čak možemo i da, na svestan način, utičemo na događaje koje sanjamo.

Ono što je svakako neminovno, jeste da ćemo se u jednom trenutku probuditi iz svakog sna.

Stručnjaci pokušavaju da otkriju da li buđenje zaista nastupa pre nekog očekivanog trenutka u snu.

U REM fazi sna, ili fazi brzog pomeranja očiju, najviše sanjamo. Ti snovi su duži i lepši i mogu da ostanu u našem pamćenju kada se probudimo. Međutim, istraživanja su pokazala da su snovi mogući i u NREM fazi sna (faza u kojoj oči ne prave brze pokrete), ali i da taj san neće biti upamćen.

Drugim rečima, san koji je ostao u vašem pamćenju nakon buđenja i deluje vam nedovršeno, nije poslednji koji ste sanjali.

pink.rs
foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter