Izvor: tanjug
01.09.2021 u 13:02
0

PRODAJE SE DINOSAURUS: Paklena cena za Velikog Džona (VIDEO)

Fosilni ostaci „Velikog Džona“, najvećeg dinosaurusa iz roda triceratopsa koji je ikada otkriven, prodaju se na aukciji krajem oktobra, a procena je da bi njihova cena mogla da dostigne 1,5 miliona evra.

Veliki Džon je lutao oblastima današnje Južne Dakote pre više od 66 miliona godina, a paleontolozi su 2014. otkrili prvi komad njegovih kostiju, da bi na kraju pronašli 60 odsto kostura, uključujući i skoro celu lobanju. 

VAŽNO:

ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Belivukova grupa je instrument Milov da se Vučić likvidira!

IRENA VULOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nemam ništa protiv ekoloških protesta ali mislim da imaju političku pozadinu!

VUČIĆ: Kakve su to sramne stvari, kako vas nije stid da to kažete i lažete?

SPC u Šipčaniku organizuje svečani ručak povodom ustoličenja mitropolita Joanikija

Triceratops znači „lice sa tri roga“, a lobanja Velikog Džona, nazvana po vlasniku zemlje na kojoj je pronađeno više od 200 kostiju dinosaurusa, dugačka je 2,62 metra, što je skoro trećina njegove ukupne dužine, a široka je dva metra.

PROČITAJTE JOŠ:

UŽIVO! Čavušoglu i Selaković na otvaranju turskog Generalnog konzulata u Novom Pazaru!

VREMENSKA PROGNOZA ZA 1. SEPTEMBAR: Promenljivo oblačno i malo svežije, najviša temperatura do 26 stepeni

NOĆ ZA NAMA: Saobraćajna nesreća na autoputu, povređene dve žene

VUČIĆ: Nisam potvrdio ništa nikome

Pariska aukcijska kuća „Otel Druo“ procenila je da bi kostur Velikog Džona mogao da dostigne cenu između 1,2 – 1,5 miliona evra, a među kupcima, osim muzeja, ovakvi ostaci dinosaurusa sve više privlače privatne kolekcionare, iako je njihov broj i dalje mali, pa se očekuje interesovanje oko 10-ak kupaca.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter